Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο διευθυντής σχεδίασης της Volvo Peter Horbury ετοιμάζεται να αναμορφώσει την κινεζική Geely.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο διευθυντής σχεδίασης της Volvo Peter Horbury ετοιμάζεται να αναμορφώσει την κινεζική Geely.

Επενδύουν στον αρχισχεδιαστή της Volvo oι Κινέζοι

(8/11/2011)

Ο αρχισχεδιαστής της Volvo Peter Horbury ετοιμάζει βαλίτσες, καθώς το μεγάλο αφεντικό της σουηδικής εταιρείας, η κινεζική Geely τον θέλει για να αναλάβει τη μεταμόρφωση της εταιρείας.

Ο Βρετανός σχεδιαστής Peter Horbury ετοιμάζει βαλίτσες για να μετακομίσει από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας -όπου ήταν διευθυντής σχεδίασης της Volvo- στην Κίνα, καθώς εκεί τον θέλει το μεγάλο αφεντικό της Volvo, η Geely, τις οποίας οι φιλοδοξίες κάνουν λόγο για παγκόσμια διάθεση των οχημάτων της.

Ο Peter Horbury ξαναέβαλε τη Volvo στο παιχνίδι με μοντέλα όπως το 1ης γενιάς XC90.

Ο Peter Horbury ξαναέβαλε τη Volvo στο παιχνίδι με μοντέλα όπως το 1ης γενιάς XC90.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στο διάστημα που παρέμεινε στη Volvo κατάφερε να μεταμορφώσει κυριολεκτικά την εταιρεία, διώχνοντας από πάνω της τη στάμπα των μοντέλων – κουτιά. Το καλό για τη Volvo είναι πως δε θα κόψει πλήρως τους δεσμούς του μαζί της, καθώς θα διατηρεί μια υψηλή εποπτεία.

Ένα σύντομο βιογραφικό
Ο 61 ετών Peter Horbury σπούδασε στο Royal College of Art του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα του με την Chrysler UK, αλλά σύντομα μετακόμισε στην Ολλανδία, όπου η Volvo είχε μία κοινοπραξία με την Mitsubishi. Βρέθηκε για λίγο στην MGA πριν πάει στη Volvo και γίνει διευθυντής σχεδίασης το 1991. Μετακόμισε στις Η.Π.Α. λόγω της εξαγοράς της Volvo από τη Ford και έγινε διευθυντής του Premier Automotive Group, κάτι που του έδινε τον έλεγχο της σχεδίασης των μοντέλων των Volvo, Jaguar, Land Rover και Aston Martin. Ακολούθως πήγε στο Ντιτρόιτ και προσπάθησε να βοηθήσει στη διάσωση της Lincoln, ενώ το 2009 ξαναγύρισε πλήρως στη Volvo.
ford
LEASING PICK UPS