Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο Dan Akerson, CEO της GM (αριστερά) και ο Philippe Varin, Πρόεδρος του Δ.Σ. της PSA υπέγραψαν την συμφωνία συνεργασίας των δύο εταιρειών στη Νέα Υόρκη.

Ο Dan Akerson, CEO της GM (αριστερά) και ο Philippe Varin, Πρόεδρος του Δ.Σ. της PSA υπέγραψαν την συμφωνία συνεργασίας των δύο εταιρειών στη Νέα Υόρκη.

Ο «γάμος» της χρονιάς μεταξύ GM και PSA

(1/3/2012)

Tη σύναψη μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συμφωνίας με στρατηγική σημασία ανακοίνωσαν από κοινού η GM και ο όμιλος PSA Peugeot-Citroen, με φόντο την ανταλλαγή μετοχών αλλά και τεχνολογιών σε μοντέλα.

Με στόχο να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, η General Motors και ο γαλλικός όμιλος PSA Peugeot Citroen συμφώνησαν σε μια μακροχρόνια και πολύ εντατική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συμμαχία στηρίζεται βασικά στην από κοινού χρήση πλατφορμών που θα χρησιμοποιούνται σε νέα μοντέλα, μηχανικά σύνολα και άλλα μέρη αμαξώματος, χωρίς βέβαια να επηρεάζεται το γεγονός ότι κάθε πλευρά θα συνεχίσει να διαθέτει στην αγορά τα προϊόντα της ανεξάρτητα και σε ανταγωνιστική βάση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Επιπλέον αυτού και στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο όμιλος PSA Peugeot Citroen αναμένεται να αντλήσει κεφάλαια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και από το γεγονός ότι η GM θα αποκτήσει ποσοστό 7% των μετοχών του γαλλικού ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Dan Akerson, Πρόεδρος και Διευθύνον Σύμβουλος της GM τόνισε, μεταξύ άλλων, πως: «Η συνέργεια αυτή δημιουργεί τρομερές δυνατότητες για τις δύο εταιρείες. Επιπλέον καθιστά βιώσιμη την παρουσία της General Motors στην ευρωπαϊκή αγορά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».
Aπό την πλευρά του ομίλου PSA Peugeot Citroen θέση πήρε ο Philippe Varin, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι «Αυτή η συνέργεια αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τις δύο πλευρές και έχει πολύ μεγάλη δυναμική ανάπτυξης».

Σύμφωνα με το πλάνο της συμφωνίας, αρχικά τουλάχιστον, οι GM και PSA θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη μικρών, μικρομεσαίων, MPV και crossover μοντέλων. Επίσης, θα επεξεργαστούν πλάνα για την από κοινού εξέλιξη μιας νέας πλατφόρμας πάνω στην οποίο θα βασιστούν νέα μοντέλα χαμηλών ρύπων. Πάντως, το πρώτο από αυτά δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν από το 2016.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγάλων κατασκευαστών ενισχύει τη δυνατότητα για περαιτέρω εντατική συνεργασία και σε επιπλέον ζητήματα όπως μεταφορικά και διαχείριση των υλικών.
Toyota
TA 4 THELO PSAXNO