Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Την πρώτη θέση στο GP Μαλαισίας πήρε ο Fernando Alonso (Ferrari).
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Την πρώτη θέση στο GP Μαλαισίας πήρε ο Fernando Alonso (Ferrari).

GP Μαλαισίας: Έκπληξη ο Alonso

(25/3/2012)

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο Fernando Alonso που οδήγησε τη Ferrari F2012 του στη νίκη στο Grand Prix της Μαλαισίας, αφήνοντας πίσω του όλα τα φαβορί του αγώνα.

Ο καιρός στην πίστα της Μαλαισίας ήταν αρκετά απρόβλεπτος, αλλά σίγουρα ευνόησε αρκετούς οδηγούς και αντίστοιχα για κάποιους «βοήθησε» στην ατυχίας τους. Πολύ μεγάλη έκπληξη ήταν η νίκη του Fernando Alonso, αφού μέχρι πρότινος η Ferrari έδειχνε «έξω από τα νερά» της, αλλά όπως έδειξε παρά το αργό της μονοθέσιο για φέτος, ο Ισπανός πιλότος βρήκε ευκαιρία να πετύχει μια απρόσμενη νίκη. Ακόμα όμως μεγαλύτερη έκπληξη ήταν αυτή του Sergio Perez, ο οποίος κατάφερε με την Sauber του να βρεθεί στην 2η θέση όταν έπεσε η καρό σημαία του αγώνα, αφήνοντας πίσω του το μεγάλο φοβορί, τον Lewis Hamilton με την McLaren. Τέλος, την 10άδα συμπληρώνουν οι Mark Webber, Kimi Raikkonen, Bruno Senna, Paul di Resta, Jean-Eric Vergne, Nico Hulkenberg και Michael Schumacher.

Η Ferrari βρισκόταν από την αρχή της σεζόν έξω από τα νερά της, παρόλαυτά ο F.Alonso βρήκε την ευκαιρία και πέρασε στο υψηλότερο βάθρο.

Η Ferrari βρισκόταν από την αρχή της σεζόν έξω από τα νερά της, παρόλαυτά ο F.Alonso βρήκε την ευκαιρία και πέρασε στο υψηλότερο βάθρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Μόλις το φανάρι της εκκίνησης έδειξε το πράσινο χρώμα, οι δύο McLaren πήραν μια μεγάλη διαφορά απόστασης από τους υπόλοιπους με την κορυφή να καταλαμβάνει ο Lewis Hamilton. Λίγο πιο πίσω, οι Schumacher και Grosjean ήρθαν σε επαφή με αποτέλεσμα ο δεύτερος να χτυπήσει το Γερμανό από πίσω και να χάνεται για λίγο ο έλεγχος της W03, ενώ αργότερα ο Grosjean εγκατέλειψε σημειώνοντας έξοδο σε αμμοπαγίδα. Η βροχή όμως δυνάμωσε και ανάγκασε όλα τα μονοθέσια να μπούνε στα pit stop και να αλλάξουν από την ενδιάμεση γόμα στα βρόχινα ελαστικά. Από εκείνο το σημείο ξεκίνησαν οι ανακατατάξεις. Ευνοημένος από τα pit stop ήταν ο Sergio Perez, ο οποίος κατάφερε να βρει την κατάλληλη στιγμή και να βρεθεί στην 3η θέση με πρώτους τους οδηγούς ,Hamilton και Button. Η βροχή γινόταν ολοένα και πιο δυνατή με αποτέλεσμα οι αγωνοδίκες να βγάλουν το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα μέχρι να μειωθεί η έντασή της. Τελικά, στον 8ο γύρο βγήκε κόκκινη σημαία με τον αγώνα να διακόπτεται προσωρινά λόγω καιρού.

Μετά από καθυστέρηση περίπου 1ας ώρας, ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να πραγματοποιεί τους τελευταίους γύρους πριν αποσυρθεί. Η ένταση της βροχής είχε πλέον μειωθεί και οι οδηγοί μπήκαν στα pit stop για να τοποθετήσουν πάλι τα ενδιάμεσα ελαστικά. Μόλις σε εκείνο το σημείο, ο Lewis Hamilton καθυστέρησε πολύ (λόγω της αυξημένης κίνησης μέσα στα pit) με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία. Την ευκαιρία αυτή άδραξε ο Ισπανός με τη Ferrari παίρνοντας θέση μπροστά από τις δύο McLaren. Με τον Hamilton να έχει χάσει σημαντικό χρόνο στα pit και τον Button να πέφτει πάνω στην HRT του Narain Karthikeyan, σπάζοντας την εμπρός αεροτομή του, έχασαν και οι δύο την ευκαιρία να παλέψουν για την κορυφή του βάθρου. Έτσι, ο Fernando Alonso βρισκόταν στην πρώτη θέση και τον Sergio Perez να τον ακολουθεί, ο οποίος είχε έναν τόσο καλό ρυθμό που σε μια προσπάθειά του να απειλήσει τον Ισπανό, έχασε τον έλεγχο της Sauber του, αλλά κατάφερε να κρατήσει τη θέση του στο grid μέχρι και τον τερματισμό.

Αναλυτικά, η γενική κατάταξη του αγώνα της Μαλαισίας έχει ως εξής:

1. Fernando Alonso- Ferrari- 2:44:51.812
2. Sergio Perez- Sauber-Ferrari- +2.2 δλ.
3. Lewis Hamilton- McLaren-Mercedes- +14.5 δλ.
4. Mark Webber- Red Bull Racing-Renault- +17.6 δλ.
5. Kimi Räikkönen- Lotus-Renault- +29.4 δλ.
6. Bruno Senna- Williams-Renault- +37.6 δλ.
7. Paul di Resta- Force India-Mercedes- +44.4 δλ.
8. Jean-Eric Vergne- STR-Ferrari- +46.9 δλ.
9. Nico Hulkenberg- Force India-Mercedes- +47.8 δλ.
10. Michael Schumacher- Mercedes- +49.9 δλ.

&&&& Η γενική κατάταξη των 10 πρώτων οδηγών είναι η εξής:

1. Fernando Alonso- Ferrari- 35
2. Lewis Hamilton- McLaren-Mercedes- 30
3. Jenson Button- McLaren-Mercedes- 25
4. Mark Webber- Red Bull Racing-Renault- 24
5. Sergio Perez- Sauber-Ferrari- 22
6. Sebastian Vettel- Red Bull Racing-Renault- 18
7. Kimi Räikkönen- Lotus-Renault- 16
8. Bruno Senna- Williams-Renault- 8
9. Kamui Kobayashi- Sauber-Ferrari- 8
10. Paul di Resta- Force India-Mercedes- 7

Η γενική κατάταξη των 5 πρώτων κατασκευαστών είναι η εξής:

1. McLaren-Mercedes- 55
2. Red Bull Racing-Renault- 42
3. Ferrari- 35
4. Sauber-Ferrari- 30
5. Lotus-Renault- 16
Hyundai
LEASING COURIER VS CITAN