Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
¶σχημα τα... μαντάτα για τη Citroen, αφού το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε από τους αγωνοδίκες η ακύρωση του Mikko Hirvonen.

¶σχημα τα... μαντάτα για τη Citroen, αφού το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε από τους αγωνοδίκες η ακύρωση του Mikko Hirvonen.

Εκτός ο Mikko Hirvonen

(2/4/2012)

Ο Mikko Hirvonen ακυρώθηκε στο ράλι της Πορτογαλίας και δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, αφού ο Φιλανδός χρησιμοποίησε λάθος συμπλέκτη και τούρμπο στο DS3 του.

¶σχημα τα... μαντάτα για τη Citroen, αφού το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε από τους αγωνοδίκες η ακύρωση του Mikko Hirvonen, αφού το DS3 WRC του χρησιμοποιούσε λάθος συμπλέκτη και λάθος τούρμπο. Η αφαίρεση της νίκης του Φιλανδού φέρνει αυτομάτως στην πρώτη θέση τον Mads Ostberg με Ford Fiesta RS WRC της Adapta, στη δεύτερη θέση τον Ρώσο Evgeny Novikov με Ford Fiesta RS WRC της M-Sport και της 3η θέση του βάθρου έκλεισε ο Petter Solberg με το εργοστασιακό Ford Fiesta RS WRC.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Οι άνθρωποι της Citroen δικαιολογήθηκαν σχετικά με την απόφαση των αγωνοδικών. Ο Xavier Mestelan-Pinion, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας είπε ότι ο συμπλέκτης του DS3 έχει έγκριση Τύπου με τρύπες ελάφρυνσης, αλλά οι προμηθευτές έδωσαν εξαρτήματα που δεν ήταν διάτρητα, τα οποία τοποθετήθηκαν στο αυτοκίνητο του Mikko. Δεν υπήρχε διαφορά απόδοσης με αυτά τα εξαρτήματα, αλλά το αντίθετο, πρόσθεταν βάρος στο αγωνιστικό. Όσον αφορά στο τούρμπο ο τεχνικός είπε ότι μέτρησαν τη φτερωτή και τη βρήκαν μεγαλύτερη, κάτι που αυτή την αύξηση την εξήγησαν ως διαστολή του εξαρτήματος λόγο υψηλής θερμοκρασίας.
Toyota
EURONCAP MAXUS