Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
To φαβορί του αγώνα φαίνεται να είναι ο Ισπανός Fernando Alonso της Ferrari.

To φαβορί του αγώνα φαίνεται να είναι ο Ισπανός Fernando Alonso της Ferrari.

Στοίχημα στο γκραν πρι της Μόντσα

(6/9/2012)

Η καταστροφική εκκίνηση στο Σπα που άλλαξε άρδην τη ροή των πραγμάτων στο βέλγικο γκραν πρι, έδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής, στην οποία προς το παρόν ηγείται ο Alonso.

Ο Αλόνσο βλέπει  -στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος των οδηγών- τον Φέτελ στο -24, τον Ουέμπερ στο – 32 και τον Ράικονεν στο -33. Αυτό το τριήμερο, όμως, ο Ισπανός πιλότος έχει την κορυφαία ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά στην κορυφή, μιας και η Φεράρι θα υποδεχτεί ουσιαστικά το τσίρκο στην έδρα της, στην ιστορική Μόντσα.

Από την άλλη, η κερδισμένη των τελευταίων δύο γκραν πρι, η ΜακΛάρεν, αναμφίβολα βλέπει με νέο ενδιαφέρον τη συνέχεια της σεζόν, τόσο στους οδηγούς, όπου οι Χάμιλτον και Μπάτον έμειναν μεν πίσω στην κούρσα της κορυφής, όμως όλα ακόμα παίζονται, ενώ στη βαθμολογία των κατασκευαστών παραμένει δεύτερη σε απόσταση τέτοια από την πρωτοπόρο Ρεντ Μπουλ, που μπορεί να καλυφθεί αν συνεχιστούν οι επιδόσεις των τελευταίων γκραν πρι.
Τέλος, η Ρεντ Μπουλ που εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στους κατασκευαστές, αλλά και τους δύο πιλότους της στην τριάδα πρώτες απειλές για τον Αλόνσο, ανασκουμπώνεται για να διεκδικήσει αυτό που έχει δείξει πως μπορεί φέτος, αλλά και για να επαναλάβει τα περσινά αποτελέσματα στο ιταλικό σιρκουί, όπου είχε κυριαρχήσει με νικητή τον Φέτελ.

Η ιστορική πίστα της Μόντσα είναι και ιδιαίτερα απαιτητική, με πολύ υψηλές ταχύτητες στις στροφές, αλλά και πολλά φρένα στην πρώτη μετά το γκριντ, όπου οι πιλότοι πέφτουν από τα 200-340 χλμ./ώρα στα 84 χλμ./ώρα και καταπονούν σε μεγάλο βαθμό φρένα και κινητήρες. Στη Μόντσα, όπως και στο Μόντε Κάρλο, περισσότερο από πολλά άλλα σιρκουί του προγράμματος, η στρατηγική είναι καθοριστικότατος παράγοντας. Στρατηγική, όμως, που ιδιαίτερα φέτος έχει κατηγορηθεί πάρα πολύ, δεν είναι λίγοι αυτοί που καταλογίζουν δόλο σε μερικά από τα ατυχήματα που διαμόρφωσαν αποτελέσματα στα γκραν πρι που προηγήθηκαν! Ο Γκροζάν, δε, που ήταν και υπαίτιος του ατυχήματος στο Σπα, μένει εκτός αγώνα λόγω τιμωρίας για τα γεγονότα του Βελγίου και τη θέση του παίρνει ένας Ιταλός, ο Ντα Αμπρόζιο, στο κόκπιτ της Λότους-Ρενό.
Το πρώτο στοίχημα που αξίζει να λάβει κανείς υπόψιν του εν όψει των επίσημων δοκιμαστικών του Σαββάτου, είναι το πλασάρισμα στις τρεις πρώτες θέσεις του Φέτελ. Εχει ένα από τα ταχύτερα μονοθέσια και εξαιρετική στρατηγική που του εξασφάλισε στο Σπα τη 2η θέση αν και ξεκίνησε με τεράστιο ντεζαβαντάζ (10 θέσεις). Η απόδοση 1.76 στις διεθνείς αγορές είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής, ενώ εξαιρετική απόδοση βρίσκει κανείς και στο ενδεχόμενο να πάρει την πολ ποζίσιον ο Χάμιλτον (3.50-3.60), με όπλο του τόσο την επιθετική του οδήγηση, όσο και το άκρως βελτιωμένο μονοθέσιο μετά την καλοκαιρινή διακοπή.

Οσον αφορά σε πρώιμο ποντάρισμα για τελικό νικητή στη Μόντσα; Το 2.20 του Αλόνσο έχει ιδιαίτερη αξία, ενώ αποδεκτό σε κάθε περίπτωση είναι και το 1,75-1.80 του Χάμιλτον, ενώ έκπληξη που πληρώνει πολύ και ακριβά είναι το ενδεχόμενο να πάρει θέση στις πρώτες τρεις θέσεις ο έτερος της Φεράρι, ο Φελίπε Μάσα, ενδεχόμενο που πληρώνει …χρυσάφι 12,00-13.00!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
Θέση. Οδηγός (ομάδα) βαθμοί
1. Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) 164
2. Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull-Renault) 140
3. Μαρκ Ουέμπερ (Red Bull-Renault) 132
4. Κίμι Ράικονεν (Lotus-Renault) 131
5. Λιούις Χάμιλτον (McLaren-Mercedes) 117
6. Τζένσον Μπάτον (McLaren-Mercedes) 101
7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes) 77
8. Ρομέν Γκροζάν (Lotus-Renault) 76
9. Σέρχιο Πέρες (Sauber-Ferrari) 47
10. Φελίπε Μάσα (Ferrari) 35
11. Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes) 35
12. Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber-Ferrari) 33
13. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India-Mercedes) 31
14. Πάστορ Μαλντονάντο (Williams-Renault) 29
15. Πολ ντι Ρέστα (Force India-Mercedes) 28
16. Μπρούνο Σένα (Williams-Renault) 24
17. Ζαν-Ερίκ Βερν (Toro Rosso-Ferrari) 8
18. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Toro Rosso-Ferrari) 4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
1. Red Bull Racing 272
2. McLaren Mercedes 218
3. Lotus F1 Team 207
4. Scuderia Ferrari 199
5. Mercedes AMG Petronas F1 Team 112
6. Sauber F1 Team 80
7. Sahara Force India F1 Team 59
8. Williams F1 Team 53
9. Scuderia Toro Rosso 12

FORD
VW