Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Oι εκδηλώσεις με τα πρώτα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος πριν από τους κανονικούς αγώνες της F1

Oι εκδηλώσεις με τα πρώτα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος πριν από τους κανονικούς αγώνες της F1

Η McLaren στη «Formula Ε» της FIA

1.658 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2012)

Η McLaren θα παρέχει τον κινητήρα, μετάδοση και τα ηλεκτρονικά για ηλεκτρικά μονοθέσια που θα διαγωνιστούν στη νέα σειρά Formula E (πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθέσιων) το 2014.

H McLaren σε συνεργασία με την Spark Racing Technology και επικεφαλής τον Γάλλο  Frederic Vasseur, ως μέρος της κοινοπραξίας θα σχεδιάσουν και θα συναρμολογούν τα ηλεκτρικά μονοθέσια της Formula-E της FIA, για το πρωτάθλημα του 2014 .
«Έχω πάθος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάδειξη και την αιχμή του δόρατος προς την ανάπτυξη των μελλοντικών τεχνολογιών. Θεωρώ ότι την έννοια της Formula- Ε, μια συναρπαστική καινοτομία για τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε  ο Martin Whitmarsh αρχηγός της ομάδας McLaren F1.
«Η McLaren έχει συνεργαστεί με τον Frederic Vasseur για πολλά χρόνια και η συνεργασία μας ήταν πολύ επιτυχής», πρόσθεσε ο Βρετανός.Ο Vasseur έχει συγκροτήσει την ομάδα ART, που αγωνίστηκε στις σειρές αγώνων GP2 και GP3 με τη Lotus και τον Nicolas Todt –γιός του Jean,  πρόεδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).
Ο βρετανός Lewis Hamilton, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο του  2008 με τη McLaren, έτρεξε για ART στην Formula Three Euroseries.
«Η συνεργασία στη Formula - E, της παγκόσμιας κλάσης τεχνολογίας McLaren και της  Spark Racing Technology, θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας ανοίγοντας  μεγάλες ευκαιρίες στα αγωνιστικά αυτοκίνητα του αύριο», δήλωσε ο Whitmarsh.
 
Η McLaren, πέρα από τα αυτοκίνητα της ομάδας που εξελίσσει στην έδρα της -το  Woking, έχει διαφοροποιηθεί σε μια σειρά τεχνολογιών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια. Επίσης, είναι η επίσημη προμηθεύτρια των ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου για την Formula One και NASCAR και έχει αναπτύξει ηλεκτρικό κινητήρα  120kW για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα.
Η Formula Ε είναι  Πρωτάθλημα της FIA , με τα εμπορικά δικαιώματα σε κοινοπραξία, η οποία έχει ως στόχο να κάνει αγώνες στην ΅ΆκαρδιάΆ τουλάχιστον 10 πόλεων σε όλο τον κόσμο.
Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι οι εκδηλώσεις με τα πρώτα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος πριν από τους κανονικούς αγώνες της F1 , με διάρκεια μίας ώρας , με συμμετοχή  από 10 ομάδες και 20 οδηγούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

HUYNDAI
Skoda