Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το Toyota Yaris πήρε για τον πρώτο μήνα του χρόνου το προβάδισμα στις πωλήσεις.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Toyota Yaris πήρε για τον πρώτο μήνα του χρόνου το προβάδισμα στις πωλήσεις.

50% μικρά 60% diesel το Γενάρη

3.110 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2013)

Με αρκετή πτώση έκλεισε τις πωλήσεις της η ελληνική αγορά αυτοκινήτου τον Ιανουάριο, σημειώνοντας ένα πολύ χαμηλό νούμερο ταξινομήσεων για τον πρώτο μήνα του έτους.

Το 2013 ξεκινά για την αγορά αυτοκινήτου πτωτικά και παράλληλα, με ένα πολύ χαμηλό νούμερο πωλήσεων, από τα χαμηλότερα των τελευταίων ετών. Ειδικότερα, 5.533 είναι τα καινούργια αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τον πρώτο μήνα του έτους, κάτι που σημαίνει ότι, σε σχέση με τα 8.451 περσινά, έχουμε πτώση 34,5%. Βέβαια, ένας από τους λόγους αυτής της πτώσης έχει να κάνει και με την κρατική κωλυσιεργία στο θέμα της απόσυρσης, αφού το μέτρο τέθηκε πάλι σε ισχύ στις 24 του μήνα, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμες ταξινομήσεις. 
Από εκεί και πέρα, ένα από τα χαρακτηριστικά του Ιανουαρίου ήταν η μεγάλη άνοδος του diesel και τελικά, η κυριαρχία του έναντι της βενζίνης (59%-40% αντίστοιχα). Στο κομμάτι των εταιρειών, η Opel κέρδισε τον πρώτο μήνα με 803 πωλήσεις, ενώ στα μοντέλα την πρώτη θέση πήρε το Toyota Yaris με 468 αυτοκίνητα.
Μερίδια ανά κατηγορία: Σχεδόν στο 50% τα μικρά!
Τα αυτοκίνητα της μικρής κατηγορίας για έναν ακόμη μήνα, κατέκτησαν την πρώτη θέση στις πωλήσεις και μάλιστα, το μερίδιο που εμφάνισαν τον Ιανουάριο σχεδόν έφθασε στο 50% όλων των πωλήσεων! Σημειώθηκαν λοιπόν τον πρώτο μήνα 2.597 ταξινομήσεις μικρών αυτοκινήτων, με το ακριβές ποσοστό να ανέρχεται στο 46,9%. Όπως είναι φυσικό, οι υπόλοιπες 7 κατηγορίες αποτέλεσαν το υπόλοιπο 53,1% των πωλήσεων, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν στη δεύτερη θέση τα μικρομεσαία με 1.450 ταξινομήσεις και μερίδιο 26,2%. 
Τρίτα ήταν τα μίνι, τα οποία είδαν το ποσοστό τους να περιορίζεται στο 14,0% (777 ταξινομήσεις), κάτι που πιθανότατα οφείλεται στην έλλειψη diesel κινητήρων από τη φαρέτρα των επιλογών τους. Στις υπόλοιπες κατηγορίες βέβαια, τα νούμερα των πωλήσεων παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και είναι χαρακτηριστική η διαφορά στις ταξινομήσεις των 4ων μεσαίων και 5ων SUV, που έκλεισαν τον Ιανουάριο μόνο με 246 και 233 ταξινομήσεις αντίστοιχα. 
Η «εκδίκηση» του πετρελαίου!
Σχεδόν 6 στα 10 καινούργια αυτοκίνητα που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο στην Ελληνική αγορά ήταν diesel και φαίνεται τελικά ότι, το πετρέλαιο παίρνει την εκδίκησή του ύστερα από 20+ χρόνια απαγόρευσης σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Το 2013 λοιπόν ανοίγει με 59% εκ των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων να είναι diesel μοντέλα (3.267 ταξινομήσεις) κάτι που φυσικά, συνεπάγεται ότι, τα βενζινοκίνητα μείωσαν σημαντικά το μερίδιό τους. 
Αυτά λοιπόν, με 2.223 ταξινομήσεις, έκλεισαν τον Ιανουάριο μόλις στο 40% και πλέον, φαίνεται ότι το 2013 θα είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία της Ελληνικής αγοράς που θα κλείσει με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα να είναι περισσότερα των βενζινοκίνητων. Το υπόλοιπο τέλος, 1% των πωλήσεων, μοιράζονται τα υβριδικά αυτοκίνητα (38 ταξινομήσεις) και τα εργοστασιακά με υγραεριοκίνηση (5 πωλήσεις).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY