Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εσείς στη νέα Mercedes A-Class βλέπετε να ταιριάζει καλύτερα ένα 
μοτέρ βενζίνης ή ντίζελ;

Εσείς στη νέα Mercedes A-Class βλέπετε να ταιριάζει καλύτερα ένα μοτέρ βενζίνης ή ντίζελ;

Ποιο μοντέλο θα αγοράζατε αποκλειστικά βενζίνη και ποιο ντίζελ;

14.476 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2013)

Μπορεί το 2013 να ξεκίνησε με το ντίζελ να καπελώνει τη βενζίνη στις πωλήσεις, υπάρχουν όμως μοντέλα που τα προτιμάτε σε βενζίνη. Και άλλα σε ντίζελ. Ποια είναι όμως και στην πράξη τι γίνεται;

Πήρε 20 χρόνια στις ευρωπαϊκές αγορές για να μπορέσει το ντίζελ να φτάσει τις πωλήσεις των βενζινοκίνητων μοντέλων. Στην Ελλάδα το ίδιο συνέβη σε μόλις δύο. Γιατί; 
Από τη μία η δίψα για χαμηλή κατανάλωση έπαιξε το ρόλο της, ειδικά σε μία περίοδο που το κόστος χρήσης «τσούζει» όσο ποτέ. Από την άλλη όμως η ωριμότητα της τεχνολογίας των κινητήρων ντίζελ σήμαινε πως με εξαίρεση έναν – δύο κατασκευαστές που περιμέναμε να «παραδώσουν» τα νέα τους μοτέρ (βλέπε Honda με το καινούργιο 1,6 στο Civic) οι υπόλοιποι περίμεναν με τα «όπλα» τεταμένα.
Δεν πρέπει τέλος να ξεχνάμε την ωριμότητα της αγοράς μας. Μετά την έλευση του τούρμπο βενζινοκινητήρα ο έλληνας οδηγός ανακάλυψε τα οφέλη της ροπής και άφησε την ιπποδύναμη στο περιθώριο. Το ντίζελ επικράτησε. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Κάποια μοντέλα ο κόσμος δεν τα θέλει πετρελαιοκίνητα. Συζητήσαμε πριν εβδομάδες για το πόσο ταιριάζει ένα ντίζελ μοτέρ σε μία Alfa, και βρήκαμε πως υπάρχει μία μικρή μερίδα που αντιστέκεται και θέλει βενζίνη. 
Γενικά αυτοκίνητα με σπορ χροιά ακόμη δεν μπορούν να γίνουν εύκολα αποδεκτά με ντίζελ κινητήρες. Στην Ευρώπη αυτοκίνητα όπως οι κουπέ εκδόσεις της Mercedes ή της BMW πουλάνε με τα φοβερά ντίζελ μοτέρ τους το ίδιο όσο και οι βενζινοκίνητες. Στο δρόμο θα δει κανείς περισσότερες Skoda Octavia RS με ντίζελ κινητήρες παρά με βενζίνη. 
Και μετά είναι τα «ήσυχα». Αλήθεια είναι πως με εξαίρεση τα μεγάλα πολυκύλινδρα μοτέρ των BMW και Mercedes, οι πετρελαιοκινητήρες κάνουν λίγο θόρυβο παραπάνω.  Κάποιοι λοιπόν αντιστέκονται στο ντίζελ όταν αγοράζουν μικρό ή μικρομεσαίο premium. Αν και τόσο η νέα A-Class όσο και η BMW Σειρά 1 προσφέρονται με κορυφαία ντίζελ μοτέρ, η βενζίνη και εδώ έχει το κοινό της.
Και μετά είναι και το αντίστροφο. Κάποια αυτοκίνητα δεν σηκώνουν συζήτηση για το τι μοτέρ θα φοράνε. Ειδικά τα SUV και τα MPV που λόγω βάρους θέλουν ροπή και άρα ντίζελ για χαμηλή κατανάλωση. Και μετά είναι αυτά που κάνουν πολλά χιλιόμετρα, εταιρικά μικρά ή αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν επαγγελματίες.
Τι λέτε λοιπόν, ποια μοντέλα θα αγοράζατε μόνο με βενζινοκινητήρα και ποια μόνο με ντίζελ μοτέρ; Τι λέτε; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY