Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εάν εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα, οι ασφαλιστικές εταιρείες οφείλουν να σας αποζημιώσουν μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση των τιμολογίων.

Εάν εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα, οι ασφαλιστικές εταιρείες οφείλουν να σας αποζημιώσουν μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση των τιμολογίων.

Ασφαλιστικές «δικλείδες» για τροχαία

1.807 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2013)

Στο δυσάρεστο ενδεχόμενο της εμπλοκής σας σε τροχαίο ατύχημα, οι ασφαλιστικές εταιρείες οφείλουν να σας αποζημιώσουν μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση των τιμολογίων.

Εάν η ασφαλιστική σας καθυστερήσει την καταβολή της αποζημίωσης, αρχικά θα πρέπει να ζητήσετε έγγραφη ενημέρωση από την εταιρεία. Στη συνέχεια και εφόσον αρνηθούν να σας αποζημιώσουν, έχετε το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής, μέχρι και 5 χρόνια από την ημέρα που έλαβε χώρα το ατύχημα (από 2 χρόνια που ίσχυε μέχρι πρόσφατα).Σε ότι αφορά στις μεικτές ασφαλίσεις, εάν πρέπει να αποζημιωθείτε για ζημιά που έχετε προκαλέσει με ευθύνη σας, τότε δεν λαμβάνετε όλο το ποσό της αποζημίωσης.Αναφερόμαστε στο λεγόμενο τμήμα της απαλλαγής το οποίο καθορίζεται με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και διαμορφώνει και το ύψος του ασφαλίστρου. Όσο πιο υψηλό είναι το ποσό της απαλλαγής, τόσο φθηνότερο είναι το ασφάλιστρο, άρα τόσο μεγαλύτερη και η συμμετοχή σας στο ποσό της ζημιάς.Στην περίπτωση ασφάλισης για κλοπή, η ασφαλιστική εταιρεία είναι υποχρεωμένη από το νόμο να διαμορφώνει τα ασφάλιστρα της κάλυψης, με βάση την αξία του κάθε οχήματος. Παράλληλα αποτελεί ευθύνη της ασφαλιστικής και η σωστή αποτίμηση της αξίας του οχήματος, ενώ στην πιθανότητα υψηλότερης –άρα ανακριβούς- αποτίμησης είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει το επιπρόσθετο ασφάλιστρο.Στο απευκταίο ενδεχόμενο του «κλεισίματος» της ασφαλιστικής σας εταιρείας, για τις επόμενες 30 ημέρες τα ασφαλισμένα σε αυτήν οχήματα καλύπτονται από Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιρειών. Επιπροσθέτως σας αποζημιώνει στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, ενώ μετά την πάροδο των 30 ημερών, οφείλετε να έχετε ασφαλιστεί σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Fia