Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Renault αναβιώνει το όνομα Alpine, ετοιμάζοντας ένα μοντέλο που θα συνδυάζει ρετρό στοιχεία από το 1960, με φουτουριστικά μοτίβα, συνθέτοντας ένα αεροδυναμικό σύνολο.

Η Renault αναβιώνει το όνομα Alpine, ετοιμάζοντας ένα μοντέλο που θα συνδυάζει ρετρό στοιχεία από το 1960, με φουτουριστικά μοτίβα, συνθέτοντας ένα αεροδυναμικό σύνολο.

Renault Alpine…όπως Porsche

2.501 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2013)

Η Renault επισημοποίησε την αναβίωση του ονόματος Alpine, με μια σειρά μοντέλων, στα βήματα της Porsche, ώστε μέχρι το 2016 να έχουμε το πρώτο «δείγμα γραφής».

Η Renault επαναφέρει τo ιστορικό brand name Alpine στη γκάμα της και μάλιστα έχει στα σκαριά το πρώτο νέο μοντέλο. Σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα, η τελική μορφή του αυτοκινήτου έχει οριστικοποιηθεί κατά 70% και το λανσάρισμά του αναμένεται το 2016, για να ανταγωνιστεί την Alfa Romeo 4C.Όπως φαίνεται κι από τη φωτογραφία του πρωτοτύπου A110-50, η σχεδίαση του μοντέλου θα συνδυάζει ρετρό με φουτουριστικά στοιχεία συνθέτοντας ένα πολύ αεροδυναμικό σύνολο. Σημειωτέον δε, ότι ο σχεδιαστής της γαλλικής μάρκας, Axel Breun τόνισε πως το πρώτο μοντέλο παραγωγής (στην τελική του μορφή) θα δανείζεται στοιχεία κι από την A110 της δεκαετίας του 1960.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Alpine θα εφοδιάζεται με έναν turbo 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα, απόδοσης 280 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, είτε με χειροκίνητο 6 σχέσεων.Τέλος, προς επιβεβαίωση αυτού, δημοσιοποιήθηκαν κι επισήμως οι αποφάσεις του αντιπροέδρου σχεδιασμού της Renault, Laurens van den Acker, ο οποίος υπογράμμισε ότι το όνομα Alpine θα αναβιώσει μέσα από μια μεγάλη γκάμα μοντέλων και μάλιστα η γαλλική φίρμα θα ακολουθήσει τα βήματα της Porsche, δημιουργώντας πρώτα μια «911», ενώ μετέπειτα μια «Panamera» και μια «Cayman».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD
Autotriti.gr