ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μια Silver Arrow (ασημένιο βέλος) είχε οδηγήσει ο Sir Stirling Craufurd Moss (εικόνα), όταν πήρε το βρετανικό Grand Prix το 1955.

Μια Silver Arrow (ασημένιο βέλος) είχε οδηγήσει ο Sir Stirling Craufurd Moss (εικόνα), όταν πήρε το βρετανικό Grand Prix το 1955.

Δημοπρατείται η Silver Arrow του 1954

1.857 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2013)

Στο Festival ταχύτητας Goodwood θα πουληθεί η Silver Arrow Mercedes του 1954, που ανήκει σε Γερμανού ιδιώτη και την έχουν οδηγήσει ο Φάντσιο, ο Χανς Χέρμαν κι ο Καρλ Κλίνγκ.

Τη συγκεκριμένη Silver Arrow (ασημένιο βέλος) είχε οδηγήσει ο Manuel Fangio, όταν νίκησε το 1954 στο ελβετικό Grand Prix, ενώ μια ίδια ο Sir Stirling Craufurd Moss (εικόνα), όταν πήρε το αντίστοιχο βρετανικό το 1955. Το Silver Arrow, παρέμεινε ένας θρύλος για τη Mercedes, καθώς την έφερε στις πρώτες θέσεις της F1 στα μέσα του 20ου αιώνα, για αυτό κι απέκτησε σχεδόν όλες, τις οποίες κι εκθέτει στο Μουσείο της, στη Στουτγάρδη.Το μοναδικό τέτοιο όχημα, που δεν ανήκει στη Mercedes, αλλά σε ένα Γερμανό επιχειρηματία θα δημοπρατηθεί στις 12 Ιουλίου, από τον οίκο Bonhams στο πλαίσιο του φεστιβάλ ταχύτητας Goodwood, παραμένοντας όμως έκπληξη, προς το παρόν, το ποσό εκκίνησης. Η συγκεκριμένη W196 έχει αριθμό πλαισίου 00006/54 και την έχουν οδηγήσει πέρα από το Fangio κι οι Χανς Χέρμαν και Καρλ Κλίνγκ αργότερα.Σημειωτέον δε, ότι η W196 έχει αμάξωμα κατασκευασμένο από μαγνήσιο και αλουμίνιο, ελαχιστοποιώντας το βάρος της στα 650 κιλά. Κάτω από το καπό φέρει έναν 8κύλινδρο 2,5λτ. κινητήρα 280 ίππων, με μηχανικό ψεκασμό και τελική ταχύτητα περίπου 300 χλμ./ώρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
skoda