ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

To πρώτο αυτοκίνητο Mercedes.

120 χρόνια «Mercedes»

1.937 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2020)

Εσείς ξέρετε πώς πήρε το όνομά της η γνωστή σε όλους μας Mercedes; Ισχύει ο μύθος για το μικρό κορίτσι που έδωσε το όνομά της στα αυτοκίνητα; Ποιος ήταν ο πατέρας της; Iδού οι απαντήσεις.


Tα 120 χρόνια από τότε που το όνομα της μικρής Mercedes, της κόρης του Αυστριακού Εmil Jellinek, δόθηκε στην εταιρεία που σημειώνει τα τελευταία χρόνια τις περισσότερες πωλήσεις στην premium κατηγορία γιορτάζει η ομώνυμη φίρμα.

Συγκεκριμένα, ήταν 2 Απριλίου του 1900 όταν η τότε Daimler-Motoren-Gesellschaft αποφάσισε να ονομάσει τα αυτοκίνητά της Mercedes, δίνοντας τους το όνομα της κόρης του Εmil Jellinek, αυστριακού επιχειρηματία που ασχολούταν με το εμπόριο αυτοκινήτων Daimler. Το όνομα Mercedes είναι ισπανικής προέλευσης και σημαίνει «έλεος».

H πρώτη Mercedes που φτιάχτηκε ποτέ ήταν η Μercedes 35 PS που παρουσιάστηκε στην Νίκαια της Γαλλίας τον Μάρτιο του 1901 και τράβηξε τα βλέμματα λόγω των τεχνολογιών και της ελκυστικής σχεδίασής της. Το 1902 στο Παρίσι, ο μύθος θέλει τον Jellinek να έχει κρεμασμένη μια μεγάλη εικόνα της κόρης του στο περίπτερο της εταιρείας ενώ το επόμενο έτος ο ίδιος άλλαξε το όνομά του σε Jellinek-Mercedes. Aρκετά χρόνια αργότερα, τo 1926, η Daimler και η Benz αποφάσισαν να προχωρήσουν μαζί αλλάζοντας το όνομα της εταιρείας σε Mercedes-Benz.

Η εταιρεία σημειώνει πως ακόμη και σήμερα είναι η μόνη εταιρεία που έχει πάρει το όνομά της από κάποιο γυναικείο όνομα. Η Βettina Fetzer, επικεφαλής Marketing της Mercedes-Benz AG δήλωσε: « Γυναίκες όπως η Μercedes Jellinek και η Bertha Benz διαμόρφωσαν την ιστορία της εταιρείας από την αρχή. Με την πρωτοβουλία μας «She`s Mercedes» θέλουμε να χτίσουμε μια παράδοση γύρω από τις πολυπληθείς γυναίκες πελάτες μας».
 

Mercedes
NISSAN