Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Μοdel 3.

Έτσι κινήθηκαν οι πωλήσεις στα ηλεκτρικά.

Οι πωλήσεις στην κατηγορία των σεντάν.

Ξεπέρασε C-Class, 3άρα & A4 το Tesla Model 3

3.752 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2019)

Mέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το ηλεκτρικό σεντάν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε δύο σημαντικές κατηγορίες.

Δυνατό ξεκίνημα στην «μάχη» της ευρωπαϊκής αγοράς έχει κάνει το Tesla Model 3, αφού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει ανεβεί στην πρώτη θέση των πωλήσεων τόσο στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά  και σε αυτή την premium σεντάν, σύμφωνα με την αξιόπιστη εταιρεία μετρήσεων Jato Dynamics.

Στα ηλεκτρικά, το καινούριο Τesla ξεπέρασε παραδοσιακούς παίχτες στην κατηγορία των ηλεκτρικών όπως το Nissan Leaf και το Renault Zoe παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πιο ακριβό και ήταν διαθέσιμο για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, το Tesla Model 3 είχε 3.657 νέες ταξινομήσεις τον περασμένο μήνα, πίσω του βρέθηκε το Zoe με 2.884 αυτοκίνητα ενώ ακολούθησαν τα Leaf, i3 και Hyundai Kona. To επίτευγμα του Model 3 είναι ακόμα μεγαλύτερο αν ληφθεί υπόψη ότι η πλειοψηφία των πωλήσεων αφορά ιδιώτες και όχι παραγγελίες από εταιρείες (π.χ leasing). Πάντως, οι πωλήσεις του Model 3 βοηθήθηκαν από το γεγονός ότι η Tesla είχε δώσει την δυνατότητα εδώ και καιρό στους ενδιαφερόμενους να προ-παραγγείλουν το Model για να διασφαλιστεί το δυνατό εμπορικό ξεκίνημα του μοντέλου στην Ευρώπη.
Έπειτα, έγινε γνωστό πως το Tesla Model 3 έγινε και το premium σεντάν με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο ξεπερνώντας την Mercedes C-Class, το Αudi A4 και την 3άρα.

Ο αναλυτής της Jato Dynamics Felipe Munoz δήλωσε: «H πορεία του Model 3 είναι εντυπωσιακή με δεδομένο ότι δεν συναντούμε συχνά τόσο μεγάλες πωλήσεις από ένα αυτοκίνητο τόσο λίγο χρονικό διάστημα μετά το ντεμπούτο του.»
 

Toyota
SEAT XENOIASTOI