Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

To νέο Audi e-tron.

To e-tron GT Concept.

30 ηλεκτρικά Audi το 2025

2.047 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2019)

Τριάντα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με τα 20 από αυτά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, μέχρι το 2025 θέλει να λανσάρει η Audi.


Δεν είναι μυστικό ότι η Audi ετοιμάζει να λανσάρει μια σειρά από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ο συνολικός αριθμός των τέτοιων αυτοκινήτων θα φτάσει ακόμα και τα 30 μέχρι το 2025.

Η εταιρεία κάνει λόγο πως τα 20 από αυτά, η μεγάλη τους πλειοψηφία δηλαδή, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά επειδή «είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε όλο τον κύκλο ζωής τους». Το πρώτο από αυτά είναι το e-tron που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες ενώ αυτό που θα το ακολουθήσει θα είναι το e-tron Sportback που θα αποκαλυφθεί στο Λος Αντζελες σε περίπου δύο μήνες. Το επόμενο έτος θα γίνει η πρεμιέρα των e-tron GT και Q4 e-tron παραγωγής.

Την ίδια στιγμή, η Audi αναφέρει πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης για να προσφέρει ήπια υβριδικές εκδόσεις ενώ σημαντικό μέρος των νέων της μοντέλων θα είναι και plug-in υβριδικά. Συνολικά, η μάρκα θέλει τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της να σημειώνουν το 40% των συνολικών της πωλήσεων από το 2025.

Τέλος, γίνεται λόγος πως έχουν γίνει επενδύσεις σε προσπάθειες για μεγαλύτερη ανακύκλωση υλικών και ότι στην Ουγγαρία έχει εγκατασταθεί η μεγαλύτερη «ηλιακή» οροφή που μπορεί να παράγει αρκετή ενέργεια για 5.000 σπίτια.
 

Mercedes
Autotriti.gr