ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Κάτω από το καπό βρισκόταν ένας V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας 5,5 λίτρων.

20 χρόνια από το 1ο μοντέλο με κεραμικά φρένα

1.937 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2020)

H Mercedes CL55 AMG F1 Limited Edition γινόταν πριν από περίπου 20 χρόνια το πρώτο μοντέλο με κεραμικά φρένα που μπορούσε να οδηγηθεί στους δημόσιους δρόμους.


Πριν από περίπου 20 χρόνια, η Mercedes ανέπτυξε μια road-legal έκδοση του αυτοκινήτου Ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν στους αγώνες της F1, άσχετα εάν αυτό βασιζόταν ήδη πάνω σε ένα μοντέλο παραγωγής.

Η Mercedes CL55 AMG F1 Limited Edition λανσαρίστηκε στα τέλη του Μαΐου του 2000, είχε πολλά κοινά στοιχεία με το αυτοκίνητο Ασφαλείας που οδηγούσε στους αγώνες της F1 o Bernd Mayländer και έγινε το πρώτο road legal αυτοκίνητο παγκοσμίως που εξοπλιζόταν με κεραμικά φρένα.

Κάτω από το καπό βρισκόταν ένας V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας 5,5 λίτρων που φτιαχνόταν στο χέρι από την AMG και απέδιδε 360 άλογα και 530 Nm ροπής δίνοντας την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το 0-100 σε 6 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Τα κεραμικά φρένα μπορούσαν να φρενάρουν αυτοκίνητο ισχύος έως και 2.000 ίππων χάρη στο εξελιγμένο σύστημα πέδησης που αποτελούνται από οκταπίστονες δαγκάνες Brembo, νέο σύστημα ψύξης και υλικά κατασκευής που προσέφεραν μεγαλύτερες θερμικές αντιστάσεις και μείωναν το βάρος κατά 60% σε σχέση με τους παραδοσιακούς δίσκους που χρησιμοποιούσαν τα αυτοκίνητα μέχρι τότε.

Στο κομμάτι της εμφάνισης, η Mercedes CL55 AMG F1 Limited Edition ξεχώριζε χάρη στο Brilliant Silver Metallic χρώμα, τις 19άρες AMG ζάντες της και τα εμβλήματα «F1 Limited Edition» ενώ στην καμπίνα, το μοντέλο εξοπλιζόταν με AMG logos, AMG σπορ τιμόνι, ανθρακονημάτινο φινίρισμα και ειδικά πατάκια.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 55 τέτοια αυτοκίνητα με τιμή 330.000 γερμανικά μάρκα, περίπου 170.000 ευρώ σε σημερινά χρήματα.
 

Mercedes
VW