Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

5 highlights για το πιο premium Peugeot 3008 που φτιάχτηκε ποτέ

1.310 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2024)
Νέο Peugeot 3008: Σχεδίαση, κινητήρες, εσωτερικό, οθόνη και αυτονομία
2 Φωτογραφίες »

Νέο Peugeot 3008: Σχεδίαση, κινητήρες, εσωτερικό, οθόνη και αυτονομία

- Έχει το πιο φαρδύ πίσω κάθισμα στην κατηγορία του
- H κυρτή οθόνη των 21 ιντσών στο ταμπλό θυμίζει BMW και Mercedes
- Είναι το οικογενειακό SUV με τη μεγαλύτερη αυτονομία (1.000 χλμ.)
- Υβριδικό και ηλεκτρικό και χωρίς diesel

1. Έχει καινούρια φώτα μπροστά και πίσω με σχήμα σαν 'νυχιές λιονταριού'

Το τρίτης γενιάς Peugeot 3008 θέλει να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία που είχαν οι δύο προηγούμενες με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια πωλήσεις από το 2016. Για να το καταφέρει ενισχύει τα δυνατά του στοιχεία (βλ. εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής), και εισάγει καινούρια όπως η νέα πλατφόρμα και η ηλεκτρική έκδοση. Παρακάτω επικεντρωνόμαστε στα highlights της νέας γενιάς.

To 3008 διαθέτει εντυπωσιακή και κομψή εμφάνιση με τις τριπλές «νυχιές» στο κάτω μέρος των προβολέων, τη ντεγκραντέ μάσκα που «ανοίγει» χρωματικά και σταδιακά παίρνει το χρώμα του αμαξώματος και τον λέοντα του εμβλήματος που εδράζει στο κέντρο της μάσκας να τραβούν αμέσως το βλέμμα. Στο πλάι, οι ζάντες γεμίζουν ιδανικά τους θόλους, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασης είναι η οροφή που χαμηλώνει σταδιακά για να καταλήξει σε μια αιωρούμενη αεροτομή, δίνοντας έτσι στο μοντέλο coupe αισθητική. Στο πίσω μέρος πλέον, υπάρχουν επίσης πίσω φώτα με τρεις νυχιές που ενώνονται μεταξύ τους και κάνουν το 3008 ακόμη πιο σπορτίφ.

2. Έχει το πιο φαρδύ πίσω κάθισμα στην κατηγορία

Τρεις ενήλικοι με ύψος και κιλά στο μέσο όρο, δηλαδή 1,75 μέτρα σε ύψος και 75 περίπου κιλά, θα καθίσουν πολύ άνετα στο πίσω κάθισμα του νέου 3008, αφού έχουμε διαπιστώσει πως ο καθένας χρειάζεται 45 εκατοστά χώρου για να καθίσει (45+45+45=135 εκ.) και το πίσω κάθισμα του 3008 έχει πλάτος από πόρτα σε πόρτα 143 εκ.. Ακόμη πιο άνετα θα καθίσουν τα παιδιά, τα οποία χρειάζονται μικρότερο χώρο (35 εκ. το καθένα), αφού θα περισσέψουν περίπου 40 εκ. χώρου.

Συνοψίζοντας, με 143 εκατοστά πλάτος πίσω καθίσματος το νέο 3008, όπως και η προηγούμενη γενιά, έχει το φαρδύτερο πίσω κάθισμα ανάμεσα σε όλα τα οικογενειακά SUV που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

3. H κυρτή οθόνη των 21 ιντσών στο ταμπλό θυμίζει BMW και Mercedes

Η Peugeot κατάφερε να ανεβάσει επίπεδο την ήδη πολύ προσεγμένη και τεχνολογικά προηγμένη καμπίνα του προηγμένου 3008. Απόδειξη είναι το νέο Panoramic i-Cockpit, ένα κυρτό πάνελ ψηλά στο ταμπλό που συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του infotainment σε μια ενιαία επιφάνεια 21 ιντσών ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό. Εκτός από το Panoramic i-Cockpit, το 3008 εξοπλίζεται και με i-Toggles, μια ομάδα από 10 μπουτόν αφής, τοποθετημένα στο κέντρο της κονσόλας, που αντιστοιχούν σε διαφορετικές συντομεύσεις.

Συνέχεια του άρθρου >>>
HUYNDAI
ΜΟΤΟ