Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

50.000 άνθρωποι περιμένουν για να αποκτήσουν το Renault 5!

4.561 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2024)
50.000 άνθρωποι περιμένουν για να αποκτήσουν το Renault 5!

- Μεγάλη η λίστα αναμονής για το ηλεκτρικό Renault 5!
- Τον Μάιο οι παραγγελίες, Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη οι πρώτες παραδόσεις.
- Πρώτα με τη μεγαλύτερη μπαταρία και έπειτα με τη μικρότερη.
- Επιβεβαιώθηκε και η αναβίωση του Renault 4 ως μικρό ηλεκτρικό SUV.

Μεγάλη η λίστα αναμονής για το ηλεκτρικό Renault 5

Το Renault 5 επέστρεψε επίσημα ως το νέο ηλεκτρικό της γαλλικής μάρκας. Οι άνθρωποι της φίρμας βασίζουν πολλά προκειμένου να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις των ηλεκτρικών τους και όπως φαίνεται το ιστορικό μοντέλο έκανε δυναμικό ξεκίνημα με 50.000 ονόματα να είναι στη λίστα αναμονής για να το αποκτήσουν. Τον Μάιο αναμένεται να αρχίσουν οι παραγγελίες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στις αγορές της Ευρώπης θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Τον Μάιο οι παραγγελίες, Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη οι πρώτες παραδόσεις

Τις πληροφορίες αυτές ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Fabrice Cambolive, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα «Automotive News Europe News», αναφερόμενος στις προσδοκίες της μάρκας για το 5. «Έχουμε μια λίστα αναμονής 50.000 ατόμων. Θα ανοίξουμε παραγγελίες τον Μάιο και θα αρχίσουμε να παραδίδουμε αυτοκίνητα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο», είπε αρχικά ο επικεφαλής της Renault για το πλάνο που υπάρχει σχετικά με το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Renault 5.

Πρώτα με την μεγαλύτερη μπαταρία και έπειτα με τη μικρότερη

Από κει και πέρα, όπως έχουμε αναφέρει και στην παρουσίαση του Renault 5, το γαλλικό μικρό θα προσφέρεται με δύο πακέτα μπαταριών, 40 kWh ή 52 kWh με την αυτονομία που υπόσχεται η Renault να αγγίζει τα 300 χλμ. στη «μικρή» και τα 400 χλμ. στη μεγάλη, πάντα κατά WLTP. Για τις δύο αυτές μπαταρίες ο Fabrice Cambolive αποκάλυψε πως η μικρότερη μπαταρία θα κυκλοφορήσει λίγους μήνες μετά τη μεγαλύτερη. Μάλιστα, σημείωσε πως περιμένει ότι το μικρότερο πακέτο με την αυτονομία των 300 χιλιομέτρων θα γίνει πιο δημοφιλές απ' ότι το μεγαλύτερο!

Επιβεβαιώθηκε και η αναβίωση του Renault 4 ως μικρό ηλεκτρικό SUV

Κλείνοντας, ο Fabrice Cambolive πέραν των δηλώσεών του για το 5 επιβεβαίωσε την επιστροφή και του Renault 4, το οποίο θα αναβιώσει ως ένα νέο μικρό ηλεκτρικό SUV που αναμένεται να ντεμπουτάρει το 2025. Η κοινή παρουσία του μικρού Renault 5 και του μικρού SUV Renault 4 στην γκάμα της μάρκας δεν είναι τυχαία, αφού οι Γάλλοι αναμένουν πως οι μεγαλύτεροι όγκοι πωλήσεων στα ηλεκτρικά θα έρθουν από την κατηγορία των μικρών. Τέλος, να θυμίσουμε πως η Renault έχει υποσχεθεί πολύ ανταγωνιστικές τιμές για το νέο Renault 5, ξεκινώντας από περίπου 25.000 ευρώ στην Ευρώπη.

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS