Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Tο μονοθέσιο της Ferrari F2001 δημοπρατήθηκε για 7.504.000 δολάρια (6.400.000 ευρώ περίπου).

6.4 εκ. ευρώ το μονοθέσιο του Schumi

2.356 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2017)

Πριν από δύο περίπου μήνες σας είχαμε ενημερώσει για τον πλειστηριασμό, ο οποίος θα πραγματοποιούνταν σε ένα από τα μονοθέσια της Ferrari που είχε οδηγήσει ο Michael Schumacher, κάτι το οποίο πραγματοποιήθηκε με το αποτέλεσμα να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Συγκεκριμένα, χθες μπήκε «κάτω από το σφυρί» το μονοθέσιο της Ferrari F2001, το οποίο και δημοπρατήθηκε για 7.504.000 δολάρια (6.400.000 ευρώ περίπου), ξεπερνώντας έτσι κάθε πρόβλεψη των εκτιμητών, οι οποίοι προέβλεπαν πως το μονοθέσιο θα πωλούνταν για περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.
 
Το γεγονός έλαβε χώρα στην εκδήλωση Contemporary Art Evening Sale που διοργάνωσε ο οίκος Sotherby και πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν.
Με αριθμό σασί το 211, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μονοθέσια στην ιστορία της F1 φέρνοντας στην ιταλική φίρμα 2 νίκες, ενώ πριν πραγματοποιηθεί η δημοπρασία ο οίκος το είχε περιγράψει σαν «έργο τέχνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί» καθώς έχει ακόμα τη δυνατότητα να οδηγηθεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
 
Αποσπώντας αυτό το ποσό το εν λόγω ποσό, έγινε το ακριβότερο σύγχρονο μονοθέσιο της Formula 1 που πωλείται σε δημοπρασία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία του τυχερού πλειοδότη δεν έχουν γίνει γνωστά.

Autotriti.gr
NISSAN