Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Συνεργασία Μονακό-Mitsubishi Motors

(30/3/2009)

Το Πριγκιπάτο του Μονακό, η Mitsubishi Motors Corporation, η Mitsubishi Motors Europe B.V. και η MC Automobile (Europe) N.V., θυγατρική της Mitsubishi Corporation, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, με αντικείμενο τη δοκιμαστική χρήση στόλου ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων i MiEV, στην πόλη του Μονακό.

Η συμφωνία αυτή ήταν καρπός της πετυχημένης δοκιμής του ηλεκτρικού μοντέλου της Mitsubishi Motors στους δρόμους του Πριγκιπάτου το Δεκέμβριο του 2008.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η συμφωνία αυτή έχει στόχο να διερευνήσει τη βιωσιμότητα της χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων στις καθημερινές μετακινήσεις. Το Μονακό επιθυμεί να διασφαλίσει ένα στόλο ηλεκτρικών οχημάτων ελάχιστων εκπομπών ρύπων, ώστε να γίνει προπομπός στην εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης μεταξύ των χωρών σε όλο τον κόσμο ενώ παράλληλα η Mitsubishi Motors εκτιμά ότι το Πριγκιπάτο του Μονακό είναι το κατάλληλο πεδίο για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.

Σαν αποτέλεσμα, ένας στόλος από ηλεκτρικά οχήματα Mitsubishi i MiEV θα αρχίσει να παραδίδεται από τα τέλη του 2009 στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας του Μονακό, μεταξύ των οποίων, το ταχυδρομείο, το γραφείο τηλεπικοινωνιών, οι εγκαταστάσεις πάρκινγκ καθώς επίσης ξενοδοχεία και το καζίνο Monte Carlo SBM.

Στόχος είναι η παρακολούθηση της καθημερινής χρήσης αυτών των οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες σε Ευρωπαϊκό περιβάλλον, η ρύθμιση των τεχνικών προδιαγραφών τους καθώς και η διερεύνηση των δυνατοτήτων της αγοράς με απώτερο στόχο την κυκλοφορία του προσεχούς αριστεροτίμονου i MiEV, μέσω προωθητικών δραστηριοτήτων στο Μονακό.

Σημαντικό ρόλο για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας έπαιξε η δοκιμαστική οδήγηση του Mitsubishi i MiEV από τον ίδιο τον Πρίγκιπα Αλβέρτο II του Μονακό μέσα στο Πριγκιπάτο (τον Δεκέμβριο 2008).

&&&& &&&& Το i MiEV πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στην Ιαπωνία το καλοκαίρι του 2009, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση δοκιμών και προωθητικών ενεργειών τόσο στην Ιαπωνία όσο στη Νέα Ζηλανδία, στις ΗΠΑ και σε όλη την Ευρώπη. Ειδικότερα στη γηραιά ήπειρο η παρουσίαση του προγραμματίζεται για το 2010, ενώ η Mitsubishi Motors διερευνά το ενδεχόμενο παρουσίας του και στην Αμερική.
Mercedes
OPEL