Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Διθέσιο ηλεκτρικό P.U.M.A

Διθέσιο ηλεκτρικό P.U.M.A

(7/4/2009)

Η General Motors και η Segway εργάζονται πάνω σε ένα πειραματικό διθέσιο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα παρουσιάσουν στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Το συγκεκριμένο όχημα ονομάζεται P.U.M.A και αποτελεί μια νέα λύση για κοντινές αστικές μετακινήσεις και την αποφυγή του μποτιλιαρίσματος.

Δεν είναι αστείο, πρόκειται για μία πραγματική ερευνητική προσπάθεια εν εξελίξει και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής της. Η Segway Personal Transporter, ήδη, έχει ένα ανάλογο δικό της όχημα το οποίο πιάνει μέγιστη ταχύτητα 19 χ.α.ω., όμως το P.U.M.A που δουλεύεται τώρα μαζί με την General Motors έχει σαν στόχο να αναπτύσσει ταχύτητα 57 χ.α.ω. Το διθέσιο όχημα είναι εφοδιασμένο με δύο τροχούς, αλλά έχει και άλλα δύο επιπλέον ζευγάρια βοηθητικών μικρών τροχών μπρος και πίσω για να ισορροπεί σωστά. Το P.U.M.A φέρει μπαταρία ιόντων λιθίου, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία αναμένεται να φτάνει τα 57 χλμ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Επίσης σημαντικό είναι ότι το διθέσιο μοντέλο θα φέρει μια νέα τεχνολογική μονάδα, η οποία θα μπορεί να «επικοινωνεί» με άλλα οχήματα γύρω από αυτό, ώστε να μειώνει τον κίνδυνο των ατυχημάτων. Ακόμα δεν έχει βγει στην επιφάνεια πόσο θα κοστίζει το P.U.M.A, αλλά σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις των ιθυνόντων της General Motors, η τιμή του δεν θα ξεπερνάει το ¼ της αντίστοιχης ενός κλασικού αυτοκινήτου.
Autotriti.gr
OPEL