Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέο Jeep Grand Cherokee
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Jeep Grand Cherokee

(8/4/2009)

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της έκθεσης στη Νέα Υόρκη η Chrysler αποκάλυψε τις λεπτομέρειες για το νέο Jeep Grand Cherokee. Το εκτός δρόμου της αμερικανικής εταιρείας θα βγει στις αγορές το 2011 και έρχεται με 33% αυξημένη ιπποδύναμη, 11% περισσότερη ροπή και 11% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Το νέο Grand Cherokee έχει πλησιάσει πολύ περισσότερο την αισθητική των crossover μοντέλων με τις αλλαγές που έχουν γίνει σε σχέση με τον πρόγονό του. Με την εικόνα αυτή η Chrysler προσπαθεί να αγγίζει περισσότερο τις καρδιές του αγοραστικού κοινού και έχοντας τον «Μεγάλο Ινδιάνο» ως αιχμή του δόρατος για να βγει από την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η αυτοκινητοβιομηχανία.

Πίσω το Grand Cherokee είναι δείχνει δυναμικό, χάρη κυρίως στα παραλληλόγραμμα φώτα που έχουν γίνει μεγαλύτερα

Πίσω το Grand Cherokee είναι δείχνει δυναμικό, χάρη κυρίως στα παραλληλόγραμμα φώτα που έχουν γίνει μεγαλύτερα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Έτσι η καμπύλη που δημιουργείται από το μπρος μέχρι το πίσω τμήμα είναι πιο κοφτή. Ταυτόχρονα το μοντέλο έχει καινούργιο, πιο νευρώδη, καπό, νέα μάσκα με διαφορετικό πλέγμα , νέα φώτα και νέους προβολείς. Το παιχνίδι με «τετράγωνο» σχήμα… σπάει ως έναν βαθμό στο καινούργιο Jeep με τις καμπύλες που περιβάλουν τους θόλους των τροχών, ενώ στο πλάι ξεχωρίζει και το «σκαλοπάτι» που δημιουργείται στο κάτω μέρος των θυρών. Πίσω το Grand Cherokee είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο και δείχνει πιο δυναμικό, χάρη κυρίως στα παραλληλόγραμμα φώτα που έχουν γίνει μεγαλύτερα και εκτείνονται βαθύτερα στα πίσω φτερά. Στην αγριάδα του νέου Jeep συντείνουν οι πολλές ακμές και οι «μύες» που υπάρχουν στο πίσω μέρος του. Έτσι το προφίλ του μοντέλου δείχνει πιο μεγάλο και είναι, αφού έχει εφοδιαστεί με μακρύτερο μεταξόνιο κατά 10 εκατοστά (δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι υπόλοιπες διαστάσεις)
Η αύξηση αυτή αποτυπώνεται και στο εσωτερικό του Grand Cherokee, με περισσότερο χώρο (περίπου 7,5 εκατοστών) για τους πίσω επιβάτες, αλλά και 2,5 εκατοστών παραπάνω στον χώρο φόρτωσης. Η Jeep έχει δημιουργήσει ένα πολυτελές εσωτερικό, χωρίς όμως να χάνει σε τίποτα από την σπορτίφ διάστασή του για να τιμάει τις εκτός δρόμου εξορμήσεις του νέου μοντέλου της. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί (ξύλο και δέρμα) για να επενδυθεί η καμπίνα είναι νέα και ποιοτικά και ενδεικτικό στοιχείο αποτελεί το ντύσιμο όλου του ταμπλό με δέρμα. Τα καθίσματα είναι επίσης δερμάτινα, ενώ δεν μπορεί να πλήξει κανείς επιβάτης λόγω και της διχρωμίας (βασικά χρώματα το μπεζ και μαύρο) που έχει επιλεγεί, αλλά και της πανοραμικής οροφής.
Το σύστημα πλοήγησης είναι τελευταίας τεχνολογίας, ενώ το μοντέλο έχει εφοδιαστεί με ένα σωρό μονάδες και συστήματα για την διευκόλυνση του οδηγού και την άνεση των επιβατών. Το τιμόνι εκτός από ρυθμιζόμενο είναι και θερμαινόμενο, όπως θερμαινόμενα και αεριζόμενα είναι τα εμπρός καθίσματα, ενώ επίσης διαθέτει θερμαινόμενα πίσω καθίσματα και ευαίσθητους αισθητήρες βροχής για την αυτόματη λειτουργία των καθαριστήρων του παρμπίζ. Επιπλέον υπάρχουν μικροκάμερες για να βοηθούν στο παρκάρισμα, αλλά και για την αναγνώριση αντικειμένων στις τυφλές γωνίες και την προειδοποίηση του οδηγού σε περίπτωση πρόσκρουσης με άλλο όχημα κατά την κίνηση. Στο θέμα της παθητικής ασφάλειας έχει δοθεί επίσης έμφαση με ενεργά προσκέφαλα και αερόσακους για να προστατεύουν όλους τους επιβάτες.
Σύμφωνα με την εταιρεία η ικανότητα του νέου Grand Cherokee στον δρόμο έχει διευρυνθεί χάρη στην αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας κατά 146% σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, ενώ λέγεται πως είναι πιο ανθεκτικό από το Toyota Highlander και την BMW X5. Έχει μειωθεί επίσης η εισροή των θορύβων στην καμπίνα, ενώ είναι στάνταρ το σύστημα ελέγχου ευστάθειας, ESC και η μονάδα Hill-Start Assist. Επίσης το μοντέλο έχει εφοδιαστεί με την επιλογή από 3 συστήματα τετρακίνησης (Quadra-Trac I, Quadra-Trac II και Quadra-Drive II), αλλά και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Τα Quadra-Trac II και Quadra-Drive διαθέτουν πέντε διαφορετικές ρυθμίσεις για την κίνηση σε κάθε είδους έδαφος (αυτόματο, σε άμμο και λάσπη, σε χιόνι, σε πετρώδης έδαφος και σε σπορτίφ οδήγηση).
Το νέο Grand Cherokee θα είναι διαθέσιμο με μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Βασικός κινητήρας είναι ο V6 των 3,6 λίτρων με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων (VVT), που αποδίδει 280 ίππους (209 kW) και μέγιστη ροπή 353 Nm στις 4.800 σ.α.λ, κάτι που σημαίνει αύξηση της ισχύς κατά 33%, αύξησης της ροπής κατά 11% και επίσης μείωση της κατανάλωσης 11% σε σχέση με τον προκάτοχό του. Θα συνδυάζεται με πεντάρι αυτόματο κιβώτιο σχέσεων. Επίσης στις επιλογές υπάρχει και το V8 μοτέρ 5,7 λίτρων HEMI, που παράγει 360 ίππους (268 kW) και μέγιστη ροπή 520 Nm στις 4.250 σ.α.λ και συνδυάζεται επίσης με αυτόματο κιβώτιο σχέσεων.
Toyota
Citroen