Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το Citroen DS5 HYbrid θα βασίζεται στο C-Sportlounge Concept (φωτό).
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Citroen DS5 HYbrid θα βασίζεται στο C-Sportlounge Concept (φωτό).

Το πρώτο υβριδικό της Citroen

(6/5/2009)

Έτοιμο θα είναι μέχρι το 2011 το πρώτο υβριδικό της Citroen. Θα δανείζεται την τεχνολογία HYbrid4 του PSA Group, την οποία φέρει και το Peugeot 3008 HYbrid4. Πρόκειται για το μοντέλο DS5 το οποίο θα μοιάζει αρκετά στο Citroen C5 και θα βασίζεται στο C-Sportlounge Concept.

Αμέτοχη στις εξελίξεις δεν θα μπορούσε να μείνει ούτε η Citroen. Οι φήμες που υπήρχαν εδώ και καιρό επιβεβαιώθηκαν, αφού η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε πως μέχρι το 2011 θα έχει έτοιμο το πρώτο της υβριδικό όχημα. Αυτό θα είναι το Citroen DS5 HYbrid4. Αναφορικά με τη σχεδίασή του (σύμφωνα με πληροφορίες) θα έχει σχεδιαστικές ομοιότητες με το C5 και θα βασίζεται στο C-Sportlounge Concept, το οποίο παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2005. Περισσότερες πληροφορίες όμως και εικόνες η Citroen δεν επιθυμεί να βγάλει, καθώς προτεραιότητα έχει το Peugeot 3008 HYbrid4.

Το Peugeot 3008 HYbrid4 θα είναι το πρώτο μοντέλο του PSA Group που θα φέρει την τεχνολογία HYbrid4.

Το Peugeot 3008 HYbrid4 θα είναι το πρώτο μοντέλο του PSA Group που θα φέρει την τεχνολογία HYbrid4.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Παρόλα αυτά τα δύο μοντέλα θα δανείζονται την ίδια τεχνολογία HYbrid4 που εξελίχθηκε από το PSA Group. Ουσιαστικά, ένας κινητήρας καύσης κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας τοποθετημένος κάτω από το πάτωμα του χώρου φόρτωσης κοντά στον άξονα κινεί τους πίσω τροχούς. Το όφελος από αυτού του είδους την τετρακίνηση είναι ότι δεν υπάρχουν μηχανικές συνδέσεις μεταξύ του εμπρός και του πίσω μέρους, καθώς όλα ελέγχονται ηλεκτρονικά (μέσω καλωδίου). Έτσι, αποφεύγεται κάθε αρχιτεκτονικός περιορισμός που θα επηρέαζε τον εσωτερικό χώρο και σχεδιασμό του χώρου επιβατών.
Autotriti.gr
Leasing