Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
30 χρόνια «ζωής» για το Fuso Canter

30 χρόνια «ζωής» για το Fuso Canter

(2/3/2010)

Πριν από 30 χρόνια, το πρώτο Mitsubishi Fuso Canter πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Tramagal της Πορτογαλίας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Λισσαβόνας. Από τότε έχουν μεσολαβήσει 7 συνολικά επιτυχημένες γενιές Fuso Canter.

Το 1990, οι Πορτογάλοι που εισήγαγαν τη μάρκα Mitsubishi Motors Portugal (MMP) απέκτησαν το εργοστάσιο στο Tramagal, ενώ το 1996 η Mitsubishi Motors Corporation αποφάσισε να συγκεντρώσει την Ευρωπαϊκή παραγωγή των φορτηγών Canter στο Tramagal.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το 2004 οι εγκαταστάσεις παραγωγής του Tramagal μετονομάστηκαν σε Mitsubishi Fuso Truck Europa, S.A. και από εκεί το Fuso Canter παραδίδεται καθημερινά σε 30 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Το Fuso Canter κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1963 και πλέον βρίσκεται στην έβδομη γενιά του. Είναι το μοντέλο Fuso με τις καλύτερες πωλήσεις μέχρι σήμερα.
«Είμαστε περήφανοι που το Fuso Canter σημειώνει επιτυχία στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια» δήλωσε ο Alexander Müller, Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Fuso Europe.
«Όταν ξεκινήσαμε την παραγωγή του Fuso Canter το 1980, κατασκευάστηκαν συνολικά 1.500 φορτηγά στο Tramagal. Το 2007, ο αριθμός αυτός είχε ξεπεράσει τα 10.000 οχήματα. Το Fuso Canter συμπληρώνει την προϊοντική γκάμα της Daimler Trucks στην κατηγορία ελαφρών φορτηγών στην Ευρώπη».

Από την άνοιξη του 2010, το Fuso Canter θα διατίθεται με κινητήρες οι οποίοι πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα Βελτιωμένων Περιβαλλοντικά Συμβατών Οχημάτων - Enhanced Environmentally-friendly Vehicle (EEV).
Το προαιρετικό πρότυπο EEV εγγυάται περαιτέρω μείωση των εκπομπών σωματιδίων κατά ένα τρίτο περίπου συγκριτικά με τα ήδη αυστηρά όρια του Euro 5.
Το Fuso Canter επομένως θα μπορεί να συμμορφώνεται με αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.
«Αυτό γίνεται για να επεκτείνουμε περαιτέρω την παρουσία του Fuso Canter στην αγορά, και θα προσφέρουμε τον κινητήρα προδιαγραφών Euro 5 αναβαθμισμένο σε EEV στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις» πρόσθεσε ο Müller.
Mercedes
Autotriti.gr