Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Δεν κάνει έφεση η Mercedes GP

Δεν κάνει έφεση η Mercedes GP

(19/5/2010)

Τελικά δε θα κάνει έφεση η Mercedes GP για την ποινή των 20 δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στον Michael Schumacher για αντικανονικό προσπέρασμα στο Fernando Alonso. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας, ο λόγος που το έκανε αυτό είναι για το καλό του αθλήματος.

Ο Michael Schumacher αν και τερμάτισε στη βαθμολογούμενη δεκάδα δεν κατάφερε να φύγει με βαθμούς από το Grand Prix του Μονακό λόγω της ποινής. Η Mercedes GP τονίζει ότι δε συμφωνεί με την απόφαση αυτή αλλά δεν δίνει συνέχεια για το καλό του αθλήματος. &&&& &&&&Αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Mercedes GP: «Στον τελευταίο γύρο του Grand Prix του Μονακό, συμβουλέψαμε τους οδηγούς μας, Michael Schumacher και Nico Rosberg, να διεκδικήσουν θέσεις από τη στιγμή που θα αποσυρθεί το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μέχρι τη γραμμή του τερματισμού όπως προβλέπουν τα άρθρα 40.7 και 40.11.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Η Mercedes GP Petronas γνωρίζει το άρθρο 40.13, που αναφέρει ότι δεν επιτρέπονται προσπεράσεις αν ο αγώνας ολοκληρωθεί υπό του καθεστώς του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Ωστόσο, θεωρούσαμε ότι ο συνδυασμός των μηνυμάτων από το race control που έλεγαν «Το αυτοκίνητο ασφαλείας αποσύρεται σε αυτό το γύρο» και «Ελεύθερη Πίστα» αλλά και τις πράσινες σημαίες μετά τη γραμμή εισόδου του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στην πίστα, υποδείκνυαν ότι ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε υπό το καθεστώς Αυτοκινήτου Ασφαλείας και πως όλοι οι οδηγοί ήταν ελεύθεροι να διεκδικήσουν θέση.

Αυτή φαίνεται να ήταν η άποψη της πλειοψηφίας των ομάδων στις πρώτες δέκα θέσεις αφού έδωσαν εντολή στους οδηγούς τους να διεκδικήσουν θέση μέχρι το τέλος.

Ήταν ξεκάθαρο στις συζητήσεις που είχαμε μετά τον αγώνα με τους αγωνοδίκες, ότι κατανοούσαν τους λόγους που μας οδήγησαν στη συγκεκριμένη ερμηνεία και αποδέχθηκαν ότι αυτή είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση αλλά στο τέλος διαφώνησαν με την ερμηνεία μας.

Η FIA συμφώνησε να συμπεριλάβει το άρθρο 40.13 στην ατζέντα της επόμενης συνεδρίασης του Sporting Working Group, ώστε να εξεταστεί εκ νέου η σοβαρότητα των ποινών που επιβάλλονται Θεωρούμε ότι η ποινή 20 δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στον Michael ήταν δυσανάλογη του παραπτώματος.

Παρότι δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι από το αποτέλεσμα, μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η FIA αναγνώρισε τους λόγους που μας οδήγησαν στη συγκεκριμένη ερμηνεία. Η Mercedes GP δεν θα υποβάλλει έφεση»
Hyundai
OPEL