Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Opel απέσυρε τις αιτήσεις εγγυήσεων των δανείων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Η Opel απέσυρε τις αιτήσεις εγγυήσεων των δανείων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Η Opel αποσύρει τις αιτήσεις εγγυήσεων

(17/6/2010)

Η ισχύς και οι λόγοι που οδήγησαν στα αιτήματα των κυβερνητικών εγγυήσεων δεν έχουν αλλάξει, αλλά η διαδικασία έχει αποδειχτεί πιο περίπλοκη και χρονοβόρα από το αναμενόμενο. Έτσι η General Motors και η Opel αποφάσισαν να αποσύρουν όλες τις αιτήσεις προς κυβερνήσεις Ευρωπαϊκών χωρών για εγγυήσεις δανείων.

«Εκτιμούμε την υποστήριξη που έδειξαν ορισμένες κυβερνήσεις, κυρίως της Βρετανίας και της Ισπανίας, αλλά είναι ανάγκη να προχωρήσουμε» δήλωσε ο Nick Reilly, Πρόεδρος της GM Europe & Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Opel. «Η απόφαση που μας ανακοίνωσε η Γερμανική Κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ήταν απογοητευτική και σημαίνει ότι η οριστικοποίηση αυτών των εγγυήσεων για άλλη μία φορά θα καθυστερούσε πιθανότατα για αρκετούς μήνες» δήλωσε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

«Είμαστε ευγνώμονες για την απόφαση και την υποστήριξη της μητρικής εταιρίας, που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση σ’ αυτή την πολύ ανταγωνιστική βιομηχανία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε μη διασφαλισμένα χρηματοδοτικά προγράμματα ούτε να μπούμε σε νέες, χρονοβόρες περίπλοκες διαπραγματεύσεις αυτή την περίοδο, κατά την οποία είναι ανάγκη να επενδύσουμε σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες». πρόσθεσε ο Reilly.
Στο πλαίσιο ενός πανευρωπαϊκού αιτήματος, η Βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εγγυηθεί τραπεζικά δάνεια αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ και για ένα παρόμοιο ποσόν έχει δεσμευθεί και η Ισπανία. Μετά από αυτή την ανακοίνωση, η Opel θα μπορέσει να συγκεντρωθεί πλήρως στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξής της, κυρίως στο σχέδιο επένδυσης 11 δις ευρώ σε μελλοντικά προϊόντα που ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο. Τα προϊόντα της Opel εξακολουθούν να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην αγορά, ενώ οι όγκοι πωλήσεων υπερβαίνουν σταθερά τις προσδοκίες της εταιρίας.
KIA
SEAT XENOIASTOI