Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τους πρώτους μήνες του 2011 αναμένεται το υβριδικό Jazz

Τους πρώτους μήνες του 2011 αναμένεται το υβριδικό Jazz

Με τον Ανδρέα Θανόπουλο

(27/10/2010)

Με 3 υβριδικά μοντέλα ήδη στη χώρα μας και ένα 4ο προ των πυλών η Honda αποτελεί πρωτοπόρο στην παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων. Ο κ. Ανδρέας Θανόπουλος, Διευθυντής Κλάδου Επιβατικών Αυτοκινήτων, αναλύει την κατάσταση στην αγορά οικολογικών αυτοκινήτων σήμερα και σας παρουσιάζει τα «πράσινα» μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

autotriti.gr

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων στην χώρα μας κυμαίνονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Δεδομένου ότι η διαφορά τιμής από τα αντίστοιχα συμβατικά μοντέλα της ίδιας κατηγορίας ξεπερνά τα 3.000€ είναι αρκετό το όφελος που προκύπτει από το κόστος χρήσης (χαμηλότερη κατανάλωση, τέλη κυκλοφορίας) να αλλάξει την εικόνα; Ποια επιπλέον κίνητρα πρέπει να δοθούν τόσο από την πολιτεία όσο και από τις αντιπροσωπείες;
&&&& Α.ΘΘα ήθελα να σταθώ αρχικά στο θέμα της διαφοράς τιμής και να σας επισημάνω ότι η διαφορά τιμής μεταξύ ενός συμβατικού και ενός υβριδικού μοντέλου να φαίνεται σημαντική αλλά εάν κάνει κανείς ένα πρόχειρο υπολογισμό το κόστος των €3,000 αφορά στο κόστος των καυσίμων για 25.000 χλμ. δηλαδή για χρονική διάρκεια 2 περίπου ετών (υπολογίζοντας ότι διανύουμε περίπου 15.000 χλμ. ετησίως).
&&&&Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από το 2ο χρόνο και μετά ο πελάτης να κάνει απόσβεση της διαφοράς τιμής και μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη της μικρότερης κατανάλωσης καυσίμου και κατά συνέπεια της μικρότερης επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με CO2.
Όσον αφορά στα κίνητρα των υβριδικών αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή όπως γνωρίζετε δεν επιβαρύνονται με το Ειδικό Τέλος Ταξινομησης και έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν καθημερινά στο Δακτύλιο της Αθήνας. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι αρκετά. Τα υβριδικά αυτοκίνητα θα έπρεπε να εξαιρεθούν από το φόρο πολυτελείας καθώς είναι αυτοκίνητα τα οποία έχουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση προς το περιβάλλον και από τη φύση τους είναι αυτοκίνητα που απευθύνονται σε ένα ευρύ αγοραστικό κοινό.
Δυστυχώς τα περισσότερα μοντέλα των υβριδικών αυτοκινήτων επειδή χρησιμοποιούν υψηλή τεχνολογία, η τιμή τους ξεπερνά το όριο των €15.000 και επιβαρύνονται με το φόρο πολυτελείας που έχει επιβάλει η πολιτεία.

&&&& &&&& autotriti.gr &&&&Ενδιαφέρει πραγματικά τους κατασκευαστές ή παραγωγή υβριδικών οχημάτων ή αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο εταιρικής προβολής αναδεικνύοντας την περιβαλλοντολογική τους ευαισθησία και την τεχνολογική τους υπεροχή;Πόσο πιθανόν είναι να χρησιμοποιείται ώστε να μειώσουν τον μέσο όρο ρύπων του στόλου τους όπως είναι υποχρεωμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
&&&& &&&& Α.Θ Στη Honda πιστεύουμε ότι τα υβριδικά αυτοκίνητα αποτελούν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και στα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούν υδρογόνο για την κίνηση τους. Τεχνολογία στην οποία η Honda έχει δείξει τις δυνατότητες της, παρουσιάζοντας το 2008 το FCX Clarity, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο με παράγωγο καύσης ΝΕΡΟ.
Η προσπάθεια για την παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων έχει αρχίσει στη Honda από τη δεκαετία του ’70, πολλά χρόνια πριν ξεκινήσουν να επιβάλλονται μέτρα συμμόρφωσης εκπομπών ρύπων για την αυτοκινητοβιομηχανία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.
¶ρα η παρουσία υβριδικών μοντέλων από την πλευρά της Honda δεν αποτελεί ένα επικοινωνιακό τρυκ αλλά μία ένδειξη σεβασμού προς το περιβάλλον, στοιχείο που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στη φιλοσοφία της Honda.

&&&& &&&& autotriti.gr Σήμερα η Honda διαθέτει ένα μικρό στόλο από υβριδικά οχήματα στη χώρα μας. (Civic, Insight και CR-Z). Από τις αρχές του 2011 αναμένεται και το νέο υβριδικό Jazz που θα αποτελεί και το πρώτο “καθαρόαιμο” μικρό μοντέλο παραγωγής. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τη Honda και πως σκοπεύει να το προωθήσει στην ελληνική αγορά;
&&&& Α.ΘΜε την παρουσία του Jazz η Honda θα διαθέτει μία μεγάλη γκάμα υβριδικών αυτοκινήτων που θα καλύπτουν τις ανάγκες ενός πολύ μεγάλου μέρους των αγοραστών. Το Honda Jazz σίγουρα αποτελεί ένα πολύ σημαντικο μοντέλο καθώς θα είναι το μικρότερο υβριδικό όχημα παραγωγής στην κατηγορία Β. Θα αποτελέσει το πιο προσιτό υβριδικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής και θα είναι ένα μοντέλο που δεν θα υστερεί σε χώρους και ευελιξία συγκρινόμενο με τη συμβατική του έκδοση.

&&&& &&&& &&&& autotriti.gr Σε ποιους άλλους τομείς με στόχο την περιβαλλοντολογική ευαισθησία και την εταιρική κοινωνική ευθύνη δραστηριοποιείται η ελληνική αντιπροσωπεία της Honda; Α.Θ Η Γενική Αυτοκινήτων Α.Ε.Β.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας Διανομέας της Honda στην Ελλάδα και μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και στη φύλαξη των φυσικών μας πόρων καθώς συμμετέχει σε προγράμματα ανακύκλωσης τα τελευταία 5 χρόνια, έχοντας διαθέσει μεγάλες ποσότητες ελαστικών, συσσωρευτών, λιπαντικών και συσκευασιών λιπαντικών και συσκευασιών ανταλλακτικών. &&&& &&&&
home pro
Autotriti.gr