Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
οδηγείς συνετά
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

οδηγείς συνετά

Προσοχή στα πρώτα 40 λεπτά

(18/2/2011)

Έρευνες βεβαιώνουν ότι το 73% των τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν μέσα στις πόλεις, απέχουν χρονικά το πολύ 40 λεπτά της ώρας από τη στιγμή που ξεκίνησε ο οδηγός από το σπίτι του ή την εργασία του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνει σε διαδρομές που θεωρητικά γνωρίζουμε πολύ καλά.

Οι κίνδυνοι παλαιότερα ήταν "κρυμμένοι" μόνον σε κάποια "επαφή" δύο αυτοκινήτων. Σήμερα, οι δρόμοι που είναι γεμάτοι από δίτροχα, οι περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων δεν γνωρίζουν τους ειδικούς κινδύνους και πως να αυτοπροστατευθούν.

με κράνος στο κεφάλι…

με κράνος στο κεφάλι…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Κάθε οδηγός αυτοκινήτου θα πρέπει να οδηγεί πάντα στη μέση της λωρίδας του, ώστε να υπάρχει στα άκρα της αρκετός χώρος προκειμένου να περάσει ένας δικυκλιστής.

Σε περιπτώσεις αλλαγής λωρίδας πρέπει να ελέγχεται ο δρόμος από τους καθρέπτες και να ενημερώνει το φλας. Οι δικυκλιστές, λόγω του μικρού τους όγκου, συνήθως καλύπτονται από τις "νεκρές" οπτικές γωνίες του αυτοκινήτου και δεν φαίνονται.

Ελέγχουμε καλά το δρόμο, πριν ανοίξουμε κάποια πόρτα του αυτοκινήτου. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να κτυπηθεί διερχόμενος δικυκλιστής.

Τα απότομα φρεναρίσματα αιφνιδιάζουν τους δικυκλιστές. Καλό είναι να οδηγούμε αμυντικά.

Το δίκυκλο δεν στρίβει μόνο με μια απλή κίνηση του τιμονιού. Σε υψηλότερες ταχύτητες ο δικυκλιστής θα πρέπει να γείρει το σώμα του προς την κατεύθυνση που θέλει να στρίψει. Συνεπώς υπάρχει ανάγκη κάποιου ζωτικού χώρου, που ο αυτοκινητιστής έχει υποχρέωση να προσφέρει.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται όταν αυτοκινητιστής διασχίζει κεντρικό δρόμο, πάνω στον οποίο κινείται δίτροχο. Είναι δύσκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια η ταχύτητα του δικύκλου και συνεπώς, να κρίνει σωστά αν προλαβαίνει να περάσει ή όχι .Στην παραμικρή αμφιβολία καλύτερο είναι να περιμένει.

Η συμβίωση αυτοκινήτων και δίτροχων στους δρόμους είναι δύσκολη. Σε κάθε δύσκολη και αμφισβητούμενη περίπτωση, ο οδηγός του αυτοκινήτου θα πρέπει να παραχωρεί την προτεραιότητα και να διευκολύνει τον δικυκλιστή.
Hyundai
TA 4 THELO PSAXNO