Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Στην εξαγορά ενός μεριδίου της Daimler προχώρησε η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely, σύμφωνα με ρεπορτάζ μέσων του εξωτερικού.

Αγόρασε μετοχές της Daimler η Geely

1.831 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2018)

Στην εξαγορά ενός μεριδίου της Daimler προχώρησε η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely, σύμφωνα με ρεπορτάζ μέσων του εξωτερικού.

Την επιθυμία της πράξη έκανε η Geely, η οποία σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσιεύμά του το Reuters, το οποίο και αναδημοσιεύεται και από άλλα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, πήρε ένα μερίδιο από τις μετοχές της Daimler.
 
Επικαλούμενο πληροφορίες από δύο ανθρώπους σχετικούς με το αντικείμενο, το Reuters κάνει λόγο πως οι κινέζοι εξαγόρασαν ένα μερίδιο κάτω από το 3% των μετοχών της μαμάς εταιρεία της Mercedes, το οποίο δεν την κάνει μεγαλομέτοχο, ωστόσο αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο για το μέλλον.
 
Τόσο τα στελέχη της Daimler, όσο και αυτά της Geely αρνήθηκαν να σχολιάσουν στους εκπροσώπους των διεθνών μέσων το παραμικρό σχετικά με αυτό το θέμα, με τον ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche, μιλώντας σε εκδήλωση στο Duisburg της Γερμανίας να αναφέρει πως «Δεν έχω  πληροφορίες για τις αγορές μετοχών της Daimler από τη Geely. Δεν έχω δει τον πρόεδρο της Geely τουλάχιστον για ένα χρόνο».
Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ, τα ξένα μέσα επιβεβαιώνουν πως μέσω μιας τέτοιας συνεργασίας η Geely επιθυμεί να έχει πρόσβαση στην τεχνολογία της Daimler για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θέλει να δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση «πράσινων» αυτοκινήτων στο Wuhan, την πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei της Κίνας.
 
Όλα αυτά γιατί οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Κίνα έχουν πιεστεί να αυξήσουν την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων πριν από τις σκληρές νέες κυρώσεις που θα επιβληθούν από το Πεκίνο, το οποίο θέλει να μειώσει το αστικό νέφος και ταυτόχρονα την εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως ο μεγαλομέτοχος της Daimler είναι η Blackrock, η οποία στις 15 Νοεμβρίου του 2017 ανακοίνωσε ότι κατέχει μερίδιο 5,95%, με την Kuwait Investment Authority να ακολουθεί με ποσοστό 5,33% και τη συμμαχία Renault-Nissan να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα με 3,1%.  

test center
Audi