
Έβγαλε ειδήσεις η Γ.Γ. του Υπ. Μεταφορών στους Δελφούς.
951 θα είναι τα νέα λεωφορεία στην Αθήνα έως το τέλος του 2025.
159 ηλεκτρικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη.
Έχουν δοθεί 60 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις για 20.000 ηλεκτρικά οχήματα.
autotriti team
Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»
Έβγαλε ειδήσεις η Γ.Γ. του Υπ. Μεταφορών στους Δελφούς
Διαγωνισμό για λεωφορεία υδρογόνου μέσα στο 2025 προανήγγειλε με δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας Μεταφορών, Δέσποινα Παληαρούτα, στο πλαίσιο του 10oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς το διάστημα 9-12 Απριλίου.
951 θα είναι τα νέα λεωφορεία στην Αθήνα έως το τέλος του 2025
Η Γ.Γ. του Υπ. Μεταφορών αρχικά αναφέρθηκε στην πιο βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις συνδυαστικά με την ανανέωση των στόλων λεωφορείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Αναφορικά με την Αθήνα είπε πως αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 405 νέα λεωφορεία, τα οποία θα γίνουν 951 μέχρι το τέλος του 2025, ενώ οι διαγωνισμοί για την προμήθεια αυτών θα συνεχιστούν με εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία, με στόχο την καθολική αλλαγή του στόλου των λεωφορείων.
Αποκάλυψε πως έρχεται διαγωνισμός για λεωφορεία υδρογόνου
Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, υποσχέθηκε πως στους δρόμους της θα υπάρχουν συνολικά 159 ηλεκτρικά λεωφορεία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, αποκάλυψε πως για πρώτη φορά θα τρέξει διαγωνισμός μέσα στο 2025 για λεωφορεία υδρογόνου, αλλά και για την παραγωγή του ίδιου του καυσίμου.
Έχουν δοθεί 60 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις για 20.000 ηλεκτρικά
Τέλος, η Δέσποινα Παληαρούτα αναφέρθηκε γενικά στις κινήσεις που έχουν γίνει προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο στόλος των οχημάτων στην Ελλάδα, συνδυαστικά με την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης.
Όπως δήλωσε, έχουν δοθεί 60 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις για 20.000 ηλεκτρικά οχήματα, ενώ θα βρεθούν και νέοι τρόποι επιδότησης. Υπάρχουν 6.871 σημεία φόρτισής τους πανελλαδικά, με επόμενο στόχο την ανάπτυξη της υπερταχείας φόρτισης, στο πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο. Άλλο σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της αστικής κινητικότητας, με 36 σχέδια να βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τους Δήμους.