Την είδηση αυτή γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Ross Brawn.

Αγώνες χωρίς θεατές εξετάζουν στην F1

2.836 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2020)

Η Formula 1 επιθυμεί να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό τους αγώνες και στο πλαίσιο αυτό εξετάζει ακόμα και την πραγματοποίηση των Grand Prix χωρίς την παρουσία θεατών.

Την είδηση αυτή γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Ross Brawn, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Sky Sports. Ο ισχυρός άντρας του αγωνίσματος ανέφερε πως ακόμα και τώρα μια σεζόν μεταξύ 8 και 19 αγώνων θα μπορούσε να επιτευχθεί, χωρίς όμως την παρουσία θεατών.
 
Μάλιστα έδωσε και μία πρώτη ιδέα για το πώς οι άνθρωποι της F1 έχουν σκεφτεί να υλοποιήσουν αυτό το πλάνο αναφέροντας: «Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ κλειστό περιβάλλον όπου οι ομάδες θα έρχονται με καθορισμένο σχέδιο. Εμείς θα έχουμε εξασφαλίσει ότι όλοι θα έχουν εξεταστεί, ότι όλοι οι χώροι στις εγκαταστάσεις θα έχουν απολυμανθεί και δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για κανέναν και έτσι θα έχουμε αγώνα χωρίς θεατές. Φυσικά αυτό δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά είναι καλύτερο από το να μην έχουμε καθόλου αγώνες».
 
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το χρονικό περιθώριο που κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πράξη, υπογραμμίζοντας πως το ιδανικότερο σενάρια θα ήταν η F1 να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό και πολύ πιθανό κάτι τέτοιο να συμβεί από την Ευρώπη: «Εξετάζουμε την οργανωτική δομή που θα μας επέτρεπε όσο πιο νωρίς το ξεκίνημα, αλλά και την ικανότητα να συνεχιστεί. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε και μετά από λίγο να σταματήσουμε. Είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβεί στην Ευρώπη, σε ένα κλειστό γεγονός».
 
Τέλος ανέφερε πως το καταστατικό της FIA λέει ρητά πως το μίνιμουμ των αγώνων που μπορούν να γίνουν σε μία σεζόν είναι οκτώ, ωστόσο ελπίζει πως αν οι αγώνες ξεκινήσουν τον Ιούλιο, ίσως καταφέρουν να φτάσουν ακόμα και τους 19.  

ELASTIKA 2024
vw