Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Akio Toyoda: Τα ηλεκτρικά δεν θα ξεπεράσουν το 30% της αγοράς αυτοκινήτων

Akio Toyoda: Τα ηλεκτρικά δεν θα ξεπεράσουν το 30% της αγοράς αυτοκινήτων

2.479 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2024)

- Σε πρόσφατες δηλώσεις έκανε μια συντηρητική πρόβλεψη για τις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών
- Ισχυρίστηκε ότι τα μη ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσουν να αποτελούν το 70% της αγοράς
- Ο νυν διευθύνων σύμβουλός υποστήριξε ότι η ανάπτυξη των ηλεκτρικών αποτελεί προτεραιότητα

Οι αργοί ρυθμοί υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης από την μάρκα οφείλονται στον Toyoda

Η Toyota έχει αντιμετωπίσει κριτική από τους φίλους της ηλεκτροκίνησης επειδή, σύμφωνα με αυτούς, έχει καθυστερήσει να επεκτείνει τη γκάμα της με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτός ο... αργός ρυθμός της ίσως να μπορεί να εξηγηθεί από τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της, ο οποίος πιστεύει ότι τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν μόλις το 30% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων στο μέλλον. Ο Akio Toyoda, ο σημερινός πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Toyota και εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, μοιράστηκε αυτά τα σχόλια σε πρόσφατη επιχειρηματική εκδήλωση.

Ισχυρίστηκε ότι τα μη ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσουν να αποτελούν το 70% της αγοράς

Πιο συγκεκριμένα, ο Akio Toyoda εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, ανεξάρτητα από την πρόοδο που θα σημειώσουν τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά οχήματα, τα οχήματα με κυψέλες υδρογόνου και τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα εξακολουθήσουν να αποτελούν το 70% της αγοράς αυτοκινήτων. Τέλος, πρόσθεσε πως το ποιο κινητήριο σύνολο θα επικρατήσει είναι κάτι που θα το αποφασίσει η αγορά και όχι οι ρυθμιστικές αρχές ή η πολιτική εξουσία. 

Ο νυν διευθύνων σύμβουλός ισχυρίζεται ότι η ανάπτυξη των ηλεκτρικών αποτελεί προτεραιότητα

Ο Toyoda αντιτίθεται εδώ και καιρό στην πολιτική προώθησης της ηλεκτροκίνησης αλλά η εταιρεία δεν έχει πάψει να αναπτύσσει εναλλακτικές τεχνολογίες κίνησης. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί και στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και ο νέος διευθύνων σύμβουλός της ισχυρίζεται ότι η επιτάχυνση της ανάπτυξής τους αποτελεί προτεραιότητα.

Mercedes
Ford