Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Ηyundai Alcazar: Tα πρώτα teaser του νέου 7θέσιου SUV

5.037 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2021)

Τις τελευταίες πινελιές πάνω σε ένα νέο SUV που θα μεταφέρει 6 ή 7 επιβάτες βάζει η Hyundai, με το ντεμπούτο του να αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα.


Μια μεγάλη γκάμα από crossover/SUV είναι τα τελευταία χρόνια ο σίγουρος δρόμος για υψηλές πωλήσεις και αυτό φαίνεται πως είναι κάτι που ασπάζεται η Hyundai. Αυτός είναι ο λόγος που φαίνεται πως αναπτύσσει ένα ακόμη SUV, κάτω από την ονομασία Alcazar.

To νέο μοντέλο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι η 7θέσια ή 6θέσια έκδοση του Hyundai Creta και για αυτό πρέπει να αναμένουμε πως θα του μοιάζει πολύ σε ό,τι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, κυρίως στο μπροστινό μέρος. Για να τοποθετήσουν οι μηχανικοί της Hyundai την τρίτη σειρά καθισμάτων, το αυτοκίνητο θα επιμηκυνθεί προς τα πίσω. Μεγαλύτερα και σε C σχήμα είναι τα φωτιστικά σώματα ενώ το τρίτο φως θα φύγει από την θύρα του πορτ-μπαγκάζ, όπως συμβαίνει στο Creta και θα τοποθετηθεί πάνω στην αεροτομή στο τέλος της οροφής.

Τα σκίτσα που έχουν αποκαλυφθεί για το εσωτερικό δείχνουν πως τα καθίσματα στην δεύτερη σειρά θα διαχωρίζονται από θήκες για μπουκάλια, ενώ τα καθίσματα στην τρίτη σειρά φαίνεται πως χωρούν με το ζόρι, πράγμα αναμενόμενο αν λάβει κανείς υπόψη του πως το Creta έχει μήκος 4.300 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.610 χιλιοστά. Η πρόσβαση στα πολύ πίσω καθίσματα φαίνεται πως θα γίνεται αναγκαστικά διπλώνοντας τα καθίσματα της δεύτερης σειράς.

Η παλέτα κινητήρων συνόλων θα είναι δάνειο από το Creta, άρα πρέπει να αναμένουμε έναν 1.500άρη ατμοσφαιρικό με απόδοση 115 άλογα, ένα turbo 1.400άρι με 140 άλογα  και μια επιλογή στο diesel στα 1.500 κ.εκ με ισχύ 115 ίππους. Η μετάδοση θα είναι είτε χειροκίνητη 6 σχέσεων είτε αυτόματη με CVT και διπλού συμπλέκτη.

Το Ηyundai Αlcazar θα αποκαλυφθεί στις 6 Απριλίου και έπειτα θα λανσαριστεί στην Ινδία, τουλάχιστον αρχικά.
 

Mercedes
PEUGEOT