Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Αλλάζουν σχεδίαση και αφήνουν το «EQ» οι νέες ηλεκτρικές Mercedes

Αλλάζουν σχεδίαση και αφήνουν το «EQ» οι νέες ηλεκτρικές Mercedes

2.389 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2024)

- Αλλάζουν σχεδίαση και όνομα οι ηλεκτρικές Mercedes.
- Η Mercedes Concept CLA θα δανείσει στοιχεία από τη σχεδίασή της.
- Βγάζει το «EQ» από τις ονομασίες των ηλεκτρικών Mercedes.
- Πρώτη ηλεκτρική Mercedes χωρίς EQ στο όνομά της η ηλεκτρική G-Class.

Αλλάζουν σχεδίαση και όνομα οι ηλεκτρικές Mercedes

Με νέα σχεδίαση θα κατασκευάζει τα μελλοντικά της ηλεκτρικά η Mercedes, ξεφεύγοντας από το ωοειδές θέμα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην αμιγώς ηλεκτρική γκάμα των μοντέλων της. Η Mercedes Concept CLA αποτελεί ένα πρώτο δείγμα της σχεδίασης των αυτοκινήτων που θα ακολουθήσουν. Η σχεδιαστική αλλαγή δε θα είναι η μοναδική, ωστόσο, μιας και η luxury μάρκα αναμένεται να διαφοροποιήσει και την ονομασίας τους ξεφεύγοντας από το γνωστό «EQ» που υιοθετούν οι ηλεκτρικές Mercedes σήμερα.

Η Mercedes Concept CLA θα δανείσει στοιχεία από τη σχεδίασή της

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από τον Christoph Starzynski, αντιπρόεδρο μηχανικής αυτοκινήτων της Mercedes. O Starzynski, σε δηλώσεις του ανέφερε πως, κάποιοι από τους βασικούς αγοραστές της μάρκας επιθυμούν να δουν νέα σχεδίαση στα επόμενα ηλεκτρικά. Έτσι, εκείνοι από τη μεριά τους θα καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι τα επόμενα οχήματά τους θα είναι πιο όμορφα σε σχεδίαση από τα σημερινά. Μάλιστα, το στέλεχος της Mercedes ανέφερε πως: «Κοιτάζοντας τη γλώσσα σχεδίασης στην Concept CLA μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι θα υιοθετηθούν στοιχεία από αυτό».

Βγάζει το «EQ» από τις ονομασίες των ηλεκτρικών Mercedes

Από κει και πέρα, ο Starzynski είπε ότι η Mercedes Concept CLA πέραν της σχεδίασης, αντιπροσωπεύει το τι πρέπει να περιμένουμε και από το θέμα ονοματολογίας των επόμενων ηλεκτρικών Mercedes. Με αυτή τη δήλωση ο Starzynski ανέφερε ουσιαστικά πως το πρόθεμα EQ που βρίσκουμε στις σημερινές ηλεκτρικές Mercedes (για παράδειγμα EQA, EQB, EQC, EQE και EQS) πιθανότατα στο μέλλον θα πάψει να υφίσταται.

Πρώτη ηλεκτρική Mercedes χωρίς EQ στο όνομά της η G-Class

Μάλιστα, το στέλεχος του «αστεριού» αποκάλυψε ότι η πλήρως ηλεκτρική G-Class θα είναι η πρώτη που θα εγκαταλείψει το πρόθεμα ΕQ στην ονομασία της, όταν κάνει το ντεμπούτο της το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Hyundai
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY