ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Αναβιώνει την R-Class η Mercedes;

3.054 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2020)

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Mercedes θέλει να αναβιώσει την R-Class και να την μετατρέψει σε ηλεκτρικό SUV με 1.000 άλογα!


Με εξαίρεση την αγορά της Κίνας, η Mercedes-Benz έχει σταματήσει την παραγωγή της R-Class στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου, κυρίως λόγω των χαμηλών πωλήσεων που σημείωσε. Το βαν της Mercedes, αν και ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μοντέλων της φίρμας, ακόμα και στην έκδοση R 63 με κινητήρα ένα κατασκευασμένο στο χέρι V8 κινητήρα 6,2 λίτρων, δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Νέα δημοσιεύματα αναφέρουν τώρα πως η Mercedes εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναβιώσει την R-Class, όχι ως βαν, αλλά ως ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων είτε κάτω το έμβλημα της AMG είτε κάτω από την υπο-μάρκα EQ που χρησιμοποιείται για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Η ισχύς λέγεται πως θα πηγάζει από μια μπαταρία 105kWh μαζί με τρία ηλεκτρικά μοτέρ με την συνολική ιπποδύναμη να ξεπερνά για λίγο τα 1.000 άλογα και τα 1.350 Nm ροπής. Μέχρι στιγμής, η Mercedes δεν έχει επιβεβαιώσει ότι σκοπεύει να κάτι κάτι τέτοιο ούτε υπάρχει κάποια έστω δήλωση κάποιου εκπροσώπου της που να αναφέρεται πάνω στο μοντέλο.

Η αμιγώς ηλεκτρική Mercedes R-Class, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα λανσαριστεί το 2025. Οι πρώτες δοκιμές ωστόσο θα ξεκινήσουν αρκετά νωρίτερα, άρα θα έχουμε σύντομα πληροφορίες για το εάν η Mercedes σχεδιάζει πραγματικά ένα τέτοιο SUV.
 

Mercedes
OPEL