Aναβλήθηκε η πρεμιέρα του «καυτού» Τοyota Yaris GR

2.560 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2019)

To πρώτο από τα «καυτά» Yaris που θα έκανε ντεμπούτο στην Αυστραλία θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα για να αποκαλυφθεί. Διαβάστε γιατί.

Λίγο μετά την παρουσίαση του νέου Τοyota Yaris, η φίρμα διαβεβαίωσε τους φίλους της πως πρόκειται να λανσάρει μια σειρά από πιο σπορ εκδόσεις ενώ άφηνε να εννοηθεί πως εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει και μια έκδοση homologation για το Yaris WRC.

H Toyota είχε μάλιστα σχεδιάσει συγκεκριμένα να αποκαλύψει το Yaris GR-4 κατά την διάρκεια του ράλι Αυστραλίας που θα λάμβανε χώρα από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου αλλά αναγκάστηκε να το αναβάλει λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την χώρα. Ο πρόεδρος της φίρμας στην χώρα Matthew Callachor δήλωσε: «H oμάδα μας είναι πολύ στεναχωρημένη για αυτή την καταστροφή και θέλει να διαβεβαιώσει πως θα προσφέρουμε βοήθεια σε αυτούς που «χτυπήθηκαν» μέσω δωρεάς 250.000 δολαρίων στον οργανισμό Australian Salvation Army. Έχουμε για τέτοιου είδους οργανισμούς που βοηθούν αυτούς που έχουν ανάγκη μεγάλο σεβασμό.»

Ο τελικός γύρος του Ράλι της Αυστραλίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2019 ακυρώθηκε εν μέσω ανησυχιών για την ταχεία εξάπλωση των πυρκαγιών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Coffs Harbour. Οι διοργανωτές προέβησαν στην ανακοίνωση της ακύρωσης του αγώνα μετά από διαβουλεύσεις με την αυστραλιανή κυβέρνηση, τη FIA, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την τοπική κοινότητα. Οι διοργανωτές είχαν προτείνει ένα μικρότερο αγωνιστικό πρόγραμμα που περιείχε μια διαδρομή περίπου 90 χιλιομέτρων, αλλά ούτε αυτό το πλάνο προχώρησε και έτσι το WRC Αυστραλίας ακυρώθηκε για τα καλά. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τη νυχτερινή εορταστική εκδήλωση WRC Gala Night στο αυστραλιανό εθνικό ναυτικό μουσείο στο γραφικό Darling Harbour του Σύδνεϋ.

Καταλήγοντας, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, το πρωτάθλημα κατασκευαστών έρχεται στα χέρια της Hyundai Motorsport αν και μένουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Υπενθυμίζουμε πως, ο Οττ Τάνακ της Toyota Gazoo Racing έχει «κλειδώσει» τον τίτλο από το προηγούμενο Ράλι στην Ισπανία.
 

Toyota
test center