Τέχνη της διαφορετικότητας (σχεδίαση) από την Citroen
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τέχνη της διαφορετικότητας (σχεδίαση) από την Citroen

Creative Technology by Citroen: Δημιουργικό design, όνομα και πράγμα

3.108 Επισκέψεις στο άρθρο

Μικρό, crossover, SUV, coupe fastback. Η γκάμα αυτοκινήτων της Citroen έχει πολλά και διαφορετικά αμαξώματα και όλα σύμφωνα με τους ανθρώπους της μάρκας ξεχωρίζουν από την μοντέρνα σχεδίασή τους. Ας εξετάσουμε λοιπόν αν το μότο τους «Creative Technology» εφαρμόζεται στην πράξη ή είναι μόνο λόγια και περιττές «ζωγραφιές».

Η τέχνη της διαφορετικότητας

Θέλει παντως φαντασία, τόλμη και δημιουργικότητα να φτιάχνεις αυτοκίνητα που η σχεδίασή τους αποτυπώνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Η Citroen -ας είμαστε ειλικρινείς- έχει μια δική της προσέγγιση για να το πετύχει, υιοθετώντας ένα τολμηρό design στα μοντέλα της. Όπμως μάλιστα λέει η ίδια ακολουθεί το μότο «Creative Technology» (Δημιουργική Τεχνολογία) που εκφράζει την παραπάνω φιλοσοφία και την τέχνη της διαφορετικότητας.
 
Αυτό ισχύει είτε μιλάμε για την εμφάνιση ενός Citroen, είτε αναφερόμαστε σε άλλες καινοτομίες όπως η φιλοσοφία «Advanced Comfort» που αποτελείται από δύο ιδιαιτερότητες της Citroën, την ανάρτηση Hydraulic Progressive Cushions και τα καθίσματα... πολυθρόνες που υπάρχουν σε κάθε μοντέλο. Αμφότερες οι καινοτομίες αυτές είναι εστιασμένες στην άνεση, τομέας που η Citroen παραδοσιακά διακρίνεται.
 
Από τα θρυλικά Déesse, το 2CV και τα XM και C6 της νεότερης ιστορίας, μέχρι τα σύγχρονα C3, C4 και C5 X, γιατί η σχεδίαση της Citroen τα... σπάει; Έχουν τα καινούρια κάτι το ξεχωριστό όπως τα θρυλικά μοντέλα του παρελθόντος που την έκαναν να ξεχωρίσει;


Το trendy μικρό αυτοκίνητο Citroen C3.

Το trendy μικρό αυτοκίνητο Citroen C3.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
skoda