Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

«Παγώνουν» τα έργα για το Flyover της Θεσσαλονίκης με διαταγή του ΣτΕ

2.387 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2024)
«Παγώνουν» τα έργα για το Flyover της Θεσσαλονίκης με διαταγή του ΣτΕ
2 Φωτογραφίες »

- Στον πάγο τα έργα έπειτα από προσφυγές τριών φορέων
- Στις 17 Απριλίου η συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης
- Την καταστροφή του περιβάλλοντος και την πρόσβαση για πολίτες και πυροσβεστική τονίζουν οι φορείς

Στον πάγο τα έργα έπειτα από προσφυγές τριών φορέων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας «τάραξε» τα ήδη …αναστατωμένα νερά όσον φορά το Flyover της Θεσσαλονίκης. Το πολυσυζητημένο αυτό έργο αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα για την συμπρωτεύουσα από την ανακοίνωσή του. Τώρα, η διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, φέρνει τα πάνω-κάτω στην πρόοδο των έργων και όχι μόνο. Ουσιαστικά, το ΣτΕ βάζει «στον πάγο» τα έργα κατασκευής μέχρι νεωτέρας. Ο λόγος καθώς φαίνεται (και από όσα μαθαίνονται από τα ρεπορτάζ ειδησεογραφικών ιστοσελίδων), είναι οι προσφυγές από τον Σύνδεσμο Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, του Συλλόγου Προστασίας Σέιχ Σου και του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Στις 17 Απριλίου η συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης

Όπως διαβάζουμε στην efsyn.gr, η διαταγή εκδόθηκε ενόψει της συζήτησης για την αίτηση ακύρωσης που θα λάβει μέρος την 17η Απριλίου. Μάλιστα, υπάρχουν οι αναφορές ότι το υπουργείο Μεταφορών, όντας ο αντίδικος, δεν είχε καταθέσει τα απαραίτητα στοιχεία. Στις αιτήσεις ακύρωσης οι φορείς τονίζουν πως η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή, είχε ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες γεώτρησης σε ρέματα της Μαλακοπής, με κίνδυνο την πρόκληση ανεπίστρεπτης βλάβης στο δάσος του Σέιχ Σου.

Την καταστροφή του περιβάλλοντος και την πρόσβαση για πολίτες και πυροσβεστική τονίζουν οι φορείς

Η αίτηση αναστολής αναφέρει επιπροσθέτως ότι η κατεδάφιση των γεφυρών σύνδεσης της πόλης με το δάσος (γέφυρα Περραιβού, Αγίου Παύλου κλπ), δυσχεραίνοντας την πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής σε περίπτωση πυρκαγιάς, τον κίνδυνο του αποκλεισμού των κατοίκων της Θεσσαλονίκης από το περιαστικό δάσος, καθώς και την έλλειψη περιβαλλοντικής μελέτης για τις επιπτώσεις στην χλωρίδα και την πανίδα. Οι φορείς που πραγματοποίησαν την προσφυγή θα δώσουν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 10 Απριλίου στην 13:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ford
LEASING COURIER VS CITAN