Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Απόλυτα ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα του συστήματος ο Ghosn.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Απόλυτα ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα του συστήματος ο Ghosn.

«Aναυδος» ο Carlos Ghosn

5.026 Επισκέψεις στο άρθρο (6/1/2017)

Το αυτοκίνητο σιγά-σιγά ανεξαρτητοποιείται από τον οδηγό και ο CEO των Renault-Nissan-Mitsubishi έμεινε εντυπωσιασμένος από το αυτόνομο πρωτότυπο της Infiniti.

Oι κατασκευαστές έχουν καταστήσει απόλυτα σαφές πως προσανατολίζονται σε ένα μέλλον με όσο το δυνατόν λιγότερη ανθρώπινη παρέμβαση στην οδήγηση, Η σπορ οδήγηση παραμένει στα πλάνα, αλλά η απλή μετακίνηση σύντομα θα είναι εξΆ ολοκλήρου υπόθεση του αυτοκινήτου. Η Infiniti ετοιμάζει τη δική της πρόταση και ο πρόεδρος του ομίλου Renault-Nissan έκανε το πρώτο του test drive με το αυτόνομο Q50.

"Κοίτα μαμά. Χωρίς χέρια!"

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


H βόλτα έλαβε μέρος στους πολυσύχναστους δρόμους της Καλιφόρνια, πέριξ της Silicon Valley, και ο Ghosn δήλωσε πως «έμεινε άφωνος» από την αποτελεσματικότητα του συστήματος: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Δεν ακουμπάς ούτε τιμόνι ούτε πεντάλ, απλά παρακολουθείς το αυτοκίνητο να κάνει όλη τη δουλειά για σένα. Απίστευτο!»
 
Στη συνέχεια τόνισε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του πρωτότυπου Q50 σε δύσκολες καταστάσεις: «Πολύς κόσμος φοβάται για τη δυνατότητα παρόμοιων συστημάτων στην αντίληψη των συνθηκών κυκλοφορίας. Μπήκαν πολλές φορές μπροστά μας αυτοκίνητα χωρίς προειδοποίηση, ωστόσο το Q50 προέβλεπε την κίνησή τους και αντιδρούσε αναλόγως. Δεν αισθάνθηκα σε καμία περίπτωση ανησυχία, το αυτοκίνητο είχε πλήρη επίγνωση του χώρου και της ταχύτητας τόσο του ίδιου, όσο και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.»

Σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα των Renault, Nissan και εσχάτως Mitsubishi τα σπορ αυτοκίνητα αποτελούσαν και θα συνεχίσουν να είναι προτεραιότητα για τη Nissan, κάτι που φαίνεται από την διαρκή αναβάθμιση του GTR και το πολυτελές παρακλάδι της Infiniti. Πάντα κατά τον ίδιο, όμως, η ασφάλεια στις μετακινήσεις του μέλλοντος εξαρτάται από την επιτυχία του πρότζεκτ «αυτόνομη οδήγηση». Ιδιαίτερα για τις μεγαλύτερες ηλικίες, θα αποτελέσουν την ιδανική λύση στον περιορισμό του ρίσκου της οδήγησης υπερήλικων οδηγών, ενώ και στις μικρότερες  θα μειώσουν το στρες της λήψης αποφάσεων πίσω από το τιμόνι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
20YEARS BEST SELLERS