Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην εικόνα βλέπετε το ηλεκτρικό Hyundai Kona.

Ανεβάζουν την τάση στη φόρτιση οι Hyundai & Kia

1.941 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2019)

Ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προχώρησαν οι Hyundai και Kia, οι οποίες ανακοίνωσαν πως από το 2021 τα χωρίς ρύπους μοντέλα τους θα εξοπλίζονται από ένα σύστημα φόρτισης 800 βολτ, δυνατότητα την οποία έχει η πρόσφατα αποκαλυφθείσα Porsche Taycan.


Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι Κορεάτες η νέα αρχιτεκτονική που θα επιτρέπει το σύστημα φόρτισης 800 βολτ, θα δίνει τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα να φορτίζονται από σταθμούς ισχύος έως 350 kW, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο του χρόνους φόρτισης.
 
Η συγκεκριμένη απόφαση του Ομίλου Hyundai δεν έρχεται τυχαία αυτή τη στιγμή. Όπως σας ενημερώσαμε τις προηγούμενες ημέρες η Hyundai έγινε ο νεότερος μέτοχος της κοινοπραξίας Ionity, στην οποία ήδη βρίσκονται οι Ford, Daimler, Porsche και BMW! Η βασική αποστολή της Ionity είναι να δημιουργήσει και να λειτουργήσει ένα δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος κατά μήκος των κύριων εθνικών οδών στην Ευρώπη, προκειμένου να βοηθηθούν τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Μάλιστα η κοινοπραξία που λειτουργεί από το 2017 έχει ήδη επιτύχει ένα δίκτυο περίπου 140 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που εδρεύουν σε 14 ευρωπαϊκές χώρες με άλλους 50 να βρίσκονται υπό κατασκευή. 
 
Ωστόσο πριν από δύο ημέρες η Ionity παρουσίασε το νέο της φορτιστή υψηλής ισχύος που θα εγκατασταθεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Ο νέος φορτιστής είναι της τάξης των 350 kW, ενώ η Tritium είναι η τεχνολογικός συνεργάτης της Ionity που θα κατασκευάσει τους φορτιστές. Παράλληλα η σύμπραξη γνωστοποίησε πως ο πρώτος σταθμός που θα εξοπλιστεί με το νέο φορτιστή θα ανοίξει στη Δανία αυτό το φθινόπωρο.

CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
Leasing