Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Η μέγιστη τελική ταχύτητα δεν περνάει τα 135 χιλιόμετρα/ώρα.

Από τα φθηνότερα ηλεκτρικά το Renault Twingo

4.863 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2020)

Σε αντικειμενικά προσιτή τιμή με βάση τα δεδομένα προσφέρεται το ηλεκτρικό Renault Τwingo. Πόσο κοστίζει;


Την τιμή της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του Twingo ανακοίνωσε η Renault για την αγορά της Γαλλίας, με το εμπορικό της λανσάρισμα να αναμένεται να γίνει στην Γαλλία αυτόν τον φθινόπωρο.

Η αρχική τιμή των 21.350 ευρώ τοποθετεί το Twingo ανάμεσα στα πιο φθηνά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που προσφέρονται στην Γηραιά Ήπειρο και πρέπει να σημειωθεί πως στην Γαλλία, το Τwingo είναι 6.000 ευρώ φθηνότερο από το ηλεκτρικό smart ForFour, αν και τα δύο μοντέλα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο και έχουν πολλά κοινά μηχανικά μέρη.

Mε την μπαταρία των 22 kWh πλήρως φορτισμένη, το Twingo Z.E έχει αυτονομία 180 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα τεστ του WLTP, με το ηλεκτρικό μοτέρ να αποδίδει 81 άλογα και 160 Νm ροπής και να δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να επιταχύνει έως τα 50 χλμ./ώρα σε 4 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη τελική ταχύτητα δεν περνάει τα 135 χιλιόμετρα/ώρα. Σχετικά με τον χρόνο φόρτισης, η Renault ανακοινώνει πως με φορτιστή 2,3 kW χρειάζονται 13μιση ώρες ενώ με πηγή 3,7 ή 7,4 kW, o χρόνος μειώνεται στις 8 και στις 4 ώρες αντίστοιχα. Τέλος, με φορτιστές 11 και 22 kW, το χρονικό διάστημα μειώνεται κοντά στις 2 ώρες και 10 λεπτά και στη 1 ώρα αντίστοιχα.

Το ηλεκτρικό Twingo δεν έχει καμία διαφορά στον τομέα της εμφάνισης με τις εκδόσεις που εξοπλίζονται με μοτέρ εσωτερικής καύσης αφού οι μόνες αλλαγές είναι στα εμβλήματα και στο πορτάκι του ηλεκτρικού «ανεφοδιασμού». Η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ παραμένει ίδια στα 240 λίτρα ενώ καμία διαφοροποίηση δεν παρουσιάζει ο εσωτερικός διάκοσμος.

Η Renault ελπίζει πως η ηλεκτρική έκδοση θα αποτελεί το 15-30% των συνολικών πωλήσεων του Twingo, ανάλογα φυσικά με τα οικονομικά κίνητρα που δίνονται σε κάθε χώρα. Στην Γαλλία, το bonus φτάνει τις 7.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το οικονομικό όφελος από την απόσυρση ενός παλιάς τεχνολογίας μοντέλου.
 

fiat
EPEKTASI EGGYHSHS