Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην Ιαπωνία μέρος της παραγωγής του Honda Civic

4.420 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2020)

H Honda αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο του Swindon που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μεταφέρει μέρος της παραγωγής, πίσω, στην Ιαπωνία.


Η Honda αποφάσισε να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της από το εργοστάσιο του Swindon στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα κλείσει σύντομα, πίσω στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσίευμα, η Honda θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής του Civic στο εργοστάσιο στο Yorii, βορειοδυτικά του Τόκιο, το επόμενο έτος. Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η Ιαπωνία θέλουν να μειώσουν την φορολογία στην εισαγωγή αυτοκινήτων στην Ε.Ε μέχρι το μηδέν έως το 2026.

Η τρέχουσα φορολογία για οχήματα που εισάγονται στην Ε.Ε από την Ιαπωνία είναι 7,5%, αλλά με το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείπει την Ε.Ε, το νούμερο αυτό θα αυξηθεί στο 10%. Πέρυσι, το 11% της συνολικής παραγωγής του Swindon αφορούσε την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, με το 6% να αποστέλλεται στην Ιαπωνία. Σχεδόν το 70% προοριζόταν για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε το εργοστάσιο Yorii δεν ήταν μόνο γιατί υπάρχει η πιθανότητα να αφαιρεθεί κάθε φορολόγηση στην εισαγωγή αυτοκινήτων στην Ε.Ε αλλά και επειδή η Honda θέλει να αυξήσει το συνολικό έργο που παράγει το εργοστάσιο.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης μετά τη Γερμανία, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από ιαπωνικές μάρκες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 20% της βρετανικής αγοράς. Η Honda πούλησε περίπου 40.000 αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, το 1/3 των συνολικών πωλήσεών της για την Ευρώπη!
 

 

Toyota
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS