Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Αποκλειστικό: Νέο VW ID.6 με 700 χλμ. αυτονομία

14.681 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2021)

Η ηλεκτρική οικογένεια ID της Volkswagen αναμένεται να μεγαλώσει στο μέλλον με την προσθήκη ενός ακόμα SUV στην κορυφή της, το οποίο θα ονομάζεται ID.6 και θα προσφέρει την... ατελείωτη αυτονομία των 700 χιλιομέτρων. Δείτε τα πρώτα χαρακτηριστικά του μοντέλου.


Η VW προχωρά πολύ γρήγορα έχοντας ήδη λανσάρει στις αγορές, μεταξύ των οποίων και στην ελληνική, το ID.4 ενώ αργότερα αναμένεται και το ID.5. Ωστόσο, παράλληλα, ετοιμάζει και το επόμενο μοντέλο που θα προστεθεί στην αμιγώς ηλεκτρική της γκάμα. Αυτό θα είναι βασισμένο στο πρωτότυπο ID Space Vizzion και όπως αναφέραμε και στον πρόλογο κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει την ίδια λογική στην ονομασία παίρνοντας το διακριτικό ID.6.
 
Το εν λόγω μοντέλο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2023 και να μπει στην κορυφή της γκάμας των ηλεκτρικών SUV του γερμανικού κολοσσού. Οι ακριβείς διστάσεις του δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε είναι πως θα είναι περίπου στο μέγεθος του Touareg, με το εσωτερικό λόγω της απώλειας του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του τούνελ μετάδοσης να είναι ακόμα μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο, αντάξιο της κλάσης των μεσαίων οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Αισθητικά, οι ομοιότητες με το ήδη υπάρχον ID.4 και το μικρότερο ID.3 είναι εμφανείς με τις λιτές γραμμές, τα ενιαία φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και κάποιες λεπτομέρειες σε κυψελοειδές μοτίβο να χαρακτηρίζουν το ντιζάιν. Υπενθυμίζουμε πως το ID.4 έχει ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά, καθώς μπορεί κανείς να το παραγγείλει στην έκδοση λανσαρίσματος 1st Max από 46.800 ευρώ (από 41.139 ευρώ με επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά»).
 
Αναφορικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το ID.6 θα προσφέρεται με έναν ηλεκτρικοκινητήρα που θα στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα εξοπλισμού με δύο κινητήρες, ένα σε κάθε άξονα που ουσιαστικά θα το κάνουν τετρακίνητο. Η τελευταία διάταξη θα υποστηρίξει επίσης και μία πιο ισχυρή έκδοση με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται περίπου σε 5,5 δευτερόλεπτα.
 
Η αυτονομία θα είναι επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό και υπολογίζεται πως με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας (πιθανότατα 84 kWh) από αυτά που θα είναι διαθέσιμα θα φτάνει κοντά στο 700 χιλιόμετρα. Το μοντέλο θα είναι ικανό να συνδεθεί και με φορτιστές 200 kW, ενώ υποστηρίζεται πως με μόλις 10 λεπτά γρήγορης φόρτισης θα μπορεί να διανύσει περίπου 230 χιλιόμετρα.
 
Η παραγωγή του ID.6 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της πόλης Emden στη Γερμανία από το 2023.

FORD
OPEL