ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

H Mercedes θα σταματήσει τις έρευνές της για την ανάπτυξη πλήρως αυτόνομων συστημάτων για κοινής χρήσης αυτοκίνητα.

Αποσύρεται από τα πλήρως αυτόνομα συστήματα η Mercedes

1.785 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2020)

H Μercedes αποφάσισε να αποσυρθεί από την ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων Επιπέδου 5, αφενός γιατί άλλες εταιρείες έχουν κάνει καλύτερα βήματα και αφετέρου γιατί δεν βλέπει πως μπορεί να έχει μεγάλη κερδοφορία.


Η Mercedes σημειώνει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια τόσο στο κομμάτι των πωλήσεων, έχοντας πάρει κεφάλι απέναντι στους μεγάλους της ανταγωνιστές, την ΒΜW και την Audi, όσο και στους αγώνες, χάρη στην καθολική κυριαρχία της ομάδας της στην Formula 1. Πάρα ταύτα, σύμφωνα με το Redaktions Netzwerk Deutschland, η Mercedes έχει πάρει απόφαση να αποσυρθεί από τον αγώνα για την ανάπτυξη πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, η Mercedes θα σταματήσει τις έρευνές της για την ανάπτυξη πλήρως αυτόνομων συστημάτων για κοινής χρήσης αυτοκίνητα, με εκπρόσωπο της φίρμας να δηλώνει πως «δεν θα συμμετέχουμε σε έναν αγώνα που δεν μπορούμε πλέον να κερδίσουμε». Αυτή η απόφαση φαίνεται πως πάρθηκε μετά την παρουσίαση του πρώτου αυτόνομου ταξί από την Waymo τον περασμένο Οκτώβριο, κάτι που ίσως έδειξε στην Mercedes πως άλλες εταιρείες βρίσκονται αρκετά μπροστά από αυτήν στο κομμάτι αυτό.

Η γερμανική φίρμα με έμβλημα το «αστέρι» θα σταματήσει την ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων και θα στρέψει την προσοχή της σε άλλους τομείς, που θα της προσφέρουν περισσότερα κέρδη. Αξίζει να σημειωθεί πως η λήξη της συνεργασίας με την BMW για την από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων πρέπει να θεωρείται ήδη δεδομένη.

Φυσικά, τα παραπάνω δεν συνεπάγονται πως η Mercedes θα σταματήσει να αναπτύσσει αυτόνομα συστήματα για την S-Class ενώ και η συνεργασία της Daimler με την Waymo για την κατασκευή αυτόνομων φορτηγών θα συνεχιστεί.
 
 

Autotriti.gr
EURO NCAP 2024 BIG VANS