Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλει η Audi ως αποζημίωση για την απόλυση ενός μηχανικού της.

Αποζημίωση 1.5 εκ. ευρώ σε μηχανικό η Audi

3.140 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2018)

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλει η Audi ως αποζημίωση για την απόλυση ενός μηχανικού της, το όνομα του οποίου είχε συμπεριληφθεί στο σκάνδαλο dieselgate.

Όπως αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα το ποσό αυτό θα εισπράξει ως αποζημίωση ο Giovanni Pamio, ο οποίος απολύθηκε από την Audi, καθώς κατηγορήθηκε αρχικά για ανάμιξή του στο σκάνδαλο εξαπάτησης για τους ρύπους των κινητήρων ντίζελ, ωστόσο στη συνέχεια δικαιώθηκε από τα δικαστήρια.
 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Pamio που είχε κατηγορηθεί για το dieselgate, δικαιώθηκε από το γερμανικό δικαστήριο τον Νοέμβριο, αφού οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν «καθοριστικός υπεύθυνος λήψης αποφάσεων» στο σκάνδαλο, για το οποίο είχε απολυθεί από την Audi μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του.
Ωστόσο εκείνος θεωρείσαι παράνομη την απόλυσή του και καταφέρθηκε κατά της φίρμας, με αποτέλεσμα μετά τη απαλλαγή του από το δικαστήριο, οι δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία και τη μάρκα να καταβάλει αποζημίωση που συνδέεται με μια ρήτρα εμπιστευτικότητας, με το συνολικό ποσό να φτάνει περίπου τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και τους τηλεοπτικούς σταθμούς NDR και WDR η ρήτρα αναφέρει πως ο Pamio δεν μπορεί να μιλήσει δημοσίως για την Audi ή το σκάνδαλο, εκτός σε περίπτωση που κληθεί να συνεργαστεί με τις αρχές που ερευνούν το εν λόγω θέμα. 

Toyota
EURONCAP MAXUS