Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

To 45 Concept της Hyundai.

Aρχές του 2021 το ντεμπούτο του Ioniq 5 (+video)

2.043 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2020)

To πρώτο μοντέλο της Ioniq, της φίρμας της Hyundai για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2021 και θα εξοπλίζεται με καινοτόμες τεχνολογίες.


H Ηyundai εδώ και λίγο καιρό έχει ανακοινώσει πως θα αναπτύξει μια νέα υπό-μάρκα με όνομα Ioniq στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται τα «πράσινα» ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Η γκάμα της Ιοniq, στην πρώτη φάση, θα αποτελείται από τρία ηλεκτροκίνητα μοντέλα με το πρώτο από αυτά να είναι το «5άρι» για το οποίο οι Κορεάτες παρουσίασαν το πρώτο teaser video. Το αυτοκίνητο θα είναι ουσιαστικά η έκδοση παραγωγής του 45 Concept που παρουσιάστηκε πέρυσι την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το video 30 δευτερολέπτων που δημοσιεύτηκε μας υπενθυμίζει πως το Ioniq 5 θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2021, θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα βασιστεί στην E-GMP πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η φίρμα για τα μοντέλα της με «πράσινο» κινητήριο σύνολο.

Αν και δεν υπάρχει κάποιο πλάνο που να δείχνει το αυτοκίνητο, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε. Το αυτοκίνητο θα χρειάζεται 18 λεπτά για να φορτιστεί η μπαταρία του μέχρι το 80% ενώ σε 5 λεπτά, η αυτονομία του μπορεί να φτάσει από το 0 στα 100 χλμ. Με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη, η συνολική αυτονομία του μοντέλου υπολογίζεται πως θα φτάνει τα 500 χλμ, σύμφωνα με το πρότυπο μετρήσεων WLTP. Ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι πως η ενέργεια της μπαταρίας του Ioniq 5 θα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο χάρη στην vehicle to load λειτουργία με την οποία εξοπλίζεται η πλατφόρμα του.

Το Ioniq 6 θα ακολουθήσει το 2022 ως η έκδοση παραγωγή του Prophecy concept ενώ στις αρχές του 2024 θα δούμε το Ιοniq 7, το μεγάλο SUV της φίρμας.
 

Hyundai
Citroen