Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα ηλεκτρικά Zeekr θα κάνουν το Αθήνα-Θεσ/νίκη με 15 λεπτά στην πρίζα

Τα ηλεκτρικά Zeekr θα κάνουν το Αθήνα-Θεσ/νίκη με 15 λεπτά στην πρίζα

3.292 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2023)

- Η μπαταρία θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Zeekr
- Το 007 sedan θα είναι το πρώτο που θα λάβει την καινούρια μπαταρία
- 3 λεπτά πιο γρήγορη φόρτιση ανακοινώνουν οι ανταγωνιστές

Η μπαταρία θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Zeekr

Το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 15 λεπτά στη πρίζα υπόσχεται η κινέζικη εταιρία Zeekr με την νέα μπαταρία φωσφορικού-σιδήρου ταχείας φόρτισης που σχεδιάζει να παράξει στα δικά της εργοστάσια. Η θυγατρική της κινέζικης Geely, που νωρίτερα το καλοκαίρι κυκλοφόρησε το πρώτο της ηλεκτρικό, το Zeekr 001 FR, σκοπεύει με τον τρόπο αυτό να μειώσει την εξάρτηση της από εξωτερικούς προμηθευτές.

Το 007 sedan θα είναι το πρώτο που θα λάβει την καινούρια μπαταρία

Το Zeekr 007 που βρίσκεται στα σκαριά αναμένεται να είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό sedan της εταιρίας και το πρώτο που θα φέρει την μπαταρία φωσφορικού-σιδήρου που θα συνεργάζεται με ηλεκτρικό σύστημα 800 Volt και θα μπορεί να προσφέρει 482 χλμ. αυτονομίας με 15 λεπτά φόρτιση. Τα πρώτα 007 θα αρχίσουν να παραδίδονται στους καταναλωτές με το ξεκίνημα του νέου έτους.

3 λεπτά πιο γρήγορη φόρτιση ανακοινώνουν οι ανταγωνιστές

Η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής μπαταριών στον κόσμο, η CATL, η οποία προμήθευσε και την μπαταρία για τα Zeekr 001 και 009, παρουσίασε μπαταρία που προσφέρει την ίδια αυτονομία 480 χιλιόμετρα αλλά φορτίζοντας μόνο για με 12 λεπτά. Την μπαταρία αυτήν θα έχει το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Li Autos, το πολυμορφικό Mega.
 

Autotriti.gr
Fia