Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
«Αθώο» το Snapchat
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

«Αθώο» το Snapchat

2.268 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2017)

Η δημοφιλής εφαρμογή αθωώθηκε από αμερικανικό δικαστήριο απέναντι σε κατηγορίες για απόσπασης προσοχής μιας 19χρονης, που οδήγησε σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρούς τραυματισμούς.

Η δικαστική αρχή της κομητείας Spalding έκρινε πως το Snapchat δεν ευθύνεται για τις βαριές σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν σε τροχαίο ατύχημα τον Σεπτέμβριο του 2015. Η Μercedes C-Class της Christal McGee είχε προσκρούσει στο πίσω μέρος ακινητοποιημένου οχήματος με ταχύτητα που άγγιζε τα 165 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την απολογία της ίδιας, η προσοχή της αποσπάστηκε από ένα feature της εφαρμογής ονόματι «speed filter». Aυτό δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να τραβήξει φωτογραφία χωρίς το λεγόμενο «φλουτάρισμα», έχοντας παράλληλα και την ένδειξή της στην τελική εικόνα, κάτι που η κατηγορούμενη έκανε ενώ κινούνταν - και μάλιστα με πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση, σχηματίστηκε κατηγορητήριο και εναντίον του Snapchat, η χρήση του οποίου στοιχειοθετήθηκε ως ελαφρυντικό από την υπεράσπιση της νεαρής. Κάτι τέτοιο δεν «στάθηκε» στο δικαστήριο, καθώς ο προεδρεύων δικαστής Josh Tucker επιδίκασε την υπόθεση υπέρ του Snapchat βάσει του νόμου περί Δεοντολογίας των Επικοινωνιών. Σύμφωνα με αυτή την τροπολογία, διαχωρίζεται σαφώς η κυκλοφορία από την χρήση επικοινωνιακών μέσων, καθιστώντας αυτομάτως υπόλογους τους χρήστες σε περιπτώσεις εσφαλμένης εφαρμογής και χρήσης των λειτουργιών οποιουδήποτε μέσου επικοινωνίας και δικτύωσης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Snapchat, Mark Trigg, δήλωσε «ευτυχισμένος από την τελική έκβαση της υπόθεσης, καθώς σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης θα άνοιγε ο Ασκός του Αιόλου. Όλες οι συσκευές και εφαρμογές επικοινωνίας, αλλά και οι διαφημιστικές πινακίδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιουθούν ως άλλοθι σε περιστατικά καταφανούς οδικής αμέλειας».

Ως αποτέλεσμα της σφοδρότατης σύγκρουσης, ο οδηγός του προπορευόμενου Μitsubishi Outlander, Wenworth Maynard, υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι  μετά το ατύχημα και κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο, η υπαίτια τράβηξε φωτογραφία με το κινητό της την οποία έσπευσε να ανεβάσει στο Snapchat.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
OPEL