Audi: Προηγούνται βενζινοκίνητα και plug-in, μετά τα ηλεκτρικά

Audi: Προηγούνται βενζινοκίνητα και plug-in, μετά τα ηλεκτρικά

1.195 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2023)

- Επιμένει στα βενζινοκίνητα και plug-in ο νέος CEO
- Θέλει οι καταναλωτές να μάθουν καλύτερα τα ηλεκτρικά
- Αναμονή και στον σκελετό ηλεκτρικών οχημάτων που ετοιμάζει η Volkswagen Group

Επιμένει στα βενζινοκίνητα και plug-in ο νέος CEO

Μέχρι το 2026 η Audi έχει ανακοινώσει την παραγωγή 20 νέων μοντέλων εκ των οποίων τα μισά θα είναι ηλεκτρικά. Ο νέος όμως CEO, Gernot Dollner, που διορίστηκε από το Volkswagen Group για να δώσει νέο αέρα στην γνωστή μάρκα, επιμένει πως τα βενζινοκίνητα και plug-in υβριδικά έχουν προτεραιότητα.

«Εξετάσαμε πρώτα με ποιά σειρά και πυκνότητα πρέπει να διαχειριστεί ο οργανισμός μας τις  νέες αφίξεις», είπε ο Dollner στο Bloomberg,  «Στο τέλος αποφασίσαμε να το κατανείμουμε έτσι  ούτως ώστε να μην επιβαρυνθούν η ομάδα και οι αντιπροσωπείες».

Θέλει οι καταναλωτές να μάθουν καλύτερα τα ηλεκτρικά

Αυτό δεν σημαίνει ότι  γυρνά την πλάτη στα ηλεκτρικά οχήματα. Αντιθέτως ο Dollner σκοπεύει να μεταφράσει την φήμη των βενζινοκίνητων μοντέλων της Audi και στα ηλεκτρικά της. Είναι θέμα υπομονής: Περιμένει τα προτερήματα της τεχνολογίας αυτής να γίνουν αντιληπτά από τους καταναλωτές. 

Αναμονή και στον σκελετό ηλεκτρικών οχημάτων που ετοιμάζει το Volkswagen Group

Στην απόφαση να μην προτρέξει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, μάλλον παίζει ρόλο και η νέα προηγμένη πλατφόρμα PPE για ηλεκτρικά οχήματα που ετοιμάζει το Volkswagen Group, η ολοκλήρωση της οποίας ωστόσο πηγαίνει από παράταση σε παράταση.

Test Center
JEEP