Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2019.

Αυξήθηκαν οι ρύποι το 2019, προειδοποιεί η Ε.Ε

1.694 Επισκέψεις στο άρθρο (29/6/2020)

Αυστηρές συστάσεις για μία ακόμα φορά έκανε προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη αυξήθηκαν για τρίτη χρονιά το 2019!


Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2019, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία από τον οργανισμό περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΟΧ), με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να υστερούν περαιτέρω στους στόχους που έχουν τεθεί για μείωση των ρύπων.
 
Ως αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι οι εταιρείες αυτοκινήτων πρέπει να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές τους αλλιώς δε θα μπορέσουν σε καμία περίπτωση να συμμορφωθούν με τους αυστηρότερους στόχους της ΕΕ που θα τεθούν σε ισχύ φέτος. «Οι κατασκευαστές θα πρέπει να βελτιώσουν την απόδοση καυσίμου του στόλου τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη οχημάτων μηδενικών και χαμηλών εκπομπών ρύπων», ανέφερε μεταξύ άλλων η ΕΕ.
 
Το 2019 οι μέσες εκπομπές ρύπων που αφορούν τα νέα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ συν τη Βρετανία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία ήταν 122,4 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ανά χιλιόμετρο. Αυτό αναλύεται σε αύξηση 1,6 γραμ. / χλμ. σε σύγκριση με το 2018.
 
Ο αριθμός αυτός ήταν χαμηλότερος από τον στόχο της ΕΕ για πέρυσι που είχε οριστεί στα 130 γραμ. / χλμ, όμως παραμένει πολύ μακριά από τους πιο απαιτητικά όρια που ισχύουν φέτος. Για να ανταποκριθούν σε αυτά και να αποφύγουν την καταβολή προστίμων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να μειώσουν τους ρύπους τους κατά 22% από τα επίπεδα του 2019. Ο στόχος του 2020 περιορίζει τις μέσες εκπομπές CO2 από τα νέα αυτοκίνητα στα 95 γραμ. / χλμ.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται οι ρύποι αυξήθηκαν, καθώς αυξητική ήταν η τάση στις πωλήσεις των SUV, ενώ οι μέσες εκπομπές CO2 από νέα φορτηγά αυξήθηκαν επίσης το 2019 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα αποτελούν το 3,5% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων το 2019, με τη Νορβηγία να αντιπροσωπεύει το 56%.

Toyota
SEAT XENOIASTOI