Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H Alfa Romeo έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της που μετρά ήδη 107 χρόνια, καθώς ο όμιλος FCA υπέγραψε συμφωνία με την ελβετική αγωνιστική ομάδα της Sauber, ώστε να δημιουργηθεί η νέα Alfa Romeo Sauber F1 Τeam.

Η ελβετική ομάδα ανακοίνωσε πως οι οδηγοί της για το 2018 θα είναι οι Marcus Ericsson και Charles Leclerc.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα έξω από το Μιλάνο στο Museo Storico Alfa Romeo.

Η Sauber παρουσίασε την «ενδυμασία» του νέου της μονοθέσιου για τη νέα σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1, αφήνοντας το μπλε χρώμα προς τιμήν του κόκκινου και της Alfa Romeo, της οποίας το λογότυπο φυσικά κοσμεί «περήφανο» το αμάξωμα.

Η πολυετής συμφωνία περιλαμβάνει στρατηγική, εμπορική και τεχνολογική συνεργασία, επιπλέον αυτής που υπάρχει ήδη και βάσει της οποία χρησιμοποιείται ο τελευταίας γενιάς κινητήρας της Ferrari.

Η Alfa Romeo ήταν η κυρίαρχη δύναμη το 1950 όταν και ξεκίνησε το πρωτάθλημα Formula 1 World Championship. Η ιταλική εταιρεία έκανε το ιστορικό 1-2-3 στον πρώτο αγώνα που έγινε ποτέ στο Silverstone, ενώ πήρε δύο σερί πρωταθλήματα οδηγών με τους Nino Farina και Juan Manuel Fangio.

Αυτό είναι το F1 μονοθέσιο της Alfa Romeo (+video)

3.461 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2017)

Η Alfa Romeo ετοιμάζεται να επιστρέψει του χρόνου στην F1 μετά από απουσία 33 ετών, χάρη στη συμφωνία που έκλεισε ο όμιλος FCA με την Sauber, με την ελβετική ομάδα να παρουσιάζει το μονοθέσιο και τους οδηγούς της νεοσύστατης Alfa Romeo Sauber F1 Τeam.

H Alfa Romeo έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της που μετρά ήδη 107 χρόνια. Για να γίνει αυτό έπρεπε ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles (FCA) να υπογράψει συμφωνία με την ελβετική αγωνιστική ομάδα της Sauber, ώστε να δημιουργηθεί η νέα Alfa Romeo Sauber F1 Τeam.
 
Μάλιστα, η Sauber παρουσίασε την «ενδυμασία» του νέου της μονοθέσιου για τη νέα σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1, αφήνοντας το μπλε χρώμα προς τιμήν του κόκκινου και της Alfa Romeo, της οποίας το λογότυπο φυσικά κοσμεί «περήφανο» το αμάξωμα.
 
Η ελβετική ομάδα, παράλληλα, στην εκδήλωση που έλαβε χώρα έξω από το Μιλάνο στο Museo Storico Alfa Romeo, ανακοίνωσε πως οι οδηγοί της για το 2018 θα είναι οι Marcus Ericsson και Charles Leclerc, με τον τελευταίο να αντικαθιστά στην ομάδα τον Pascal Wehrlein. Σε ό,τι αφορά στον Ericssson, το 2018 θα αποτελέσει την 5η του χρονιά στην F1, από τις οποίες οι 4 είναι με την Sauber. Ο 27χρονος Σουηδός έχει κατακτήσει ως τώρα 9 βαθμούς με την ελβετική ομάδα.
   
Παρόλη τη συμφωνία με την Alfa Romeo, η Sauber θα ενισχύσει τους δεσμούς της με μια άλλη εταιρεία του ομίλου FCA, η οποία φυσικά δεν είναι άλλη από την Ferrari. Η πολυετής συμφωνία περιλαμβάνει στρατηγική, εμπορική και τεχνολογική συνεργασία, επιπλέον αυτής που υπάρχει ήδη και βάσει της οποία χρησιμοποιείται ο τελευταίας γενιάς κινητήρας της Ferrari. Πέρσι, η Sauber Ferrari ήταν τελευταία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, συγκεντρώνοντας μόλις και μετά βίας 5 βαθμούς.
 
Υπενθυμίζουμε πως η Alfa Romeo έχει να εμπλακεί στην F1 εδώ και 33 χρόνια, αν υπολογίσουμε πως επιστρέφει του χρόνου. Ήταν μάλιστα η κυρίαρχη δύναμη το 1950 όταν και ξεκίνησε το πρωτάθλημα Formula 1 World Championship. Η ιταλική εταιρεία έκανε το ιστορικό 1-2-3 στον πρώτο αγώνα που έγινε ποτέ στο Silverstone, ενώ πήρε δύο σερί πρωταθλήματα οδηγών με τους Nino Farina και Juan Manuel Fangio. Η μιλανέζικη φίρμα από το 1961 ως το 1979 αποτέλεσε τον προμηθευτή κινητήρων για αρκετές ομάδες, ενώ επέστρεψε με δική της ομάδα στην περίοδο 1979 - 1985.
 

Toyota
KIA VANS IAA